În seara de 23 ianuarie, după ora 23.00, poliţiştii Secției 2 din Prundu Bârgăului împreună cu cei de la Serviciul pentru Acțiuni Speciale au făcut verificări pe mai multe localuri aflate pe raza de competență. Printre proprietățile verificate se numără și o discotecă din localitatea Prundu Bârgăului. Autoritățile au identificat administratorul localului, o femeie de 36 de ani. Aceasta, în urma activităților desfășurate anterior, a fost înștiințată să respecte măsurile impuse. Femeia a fost sancționată cu amendă în valoare de 2.000 de lei conform Legii 55/2020.

În incinta localului au fost depistate peste 30 de persoane. Au fost aplicate 35 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 6370 de lei. Din totalul acestora, 31 de sancțiuni, în valoare de 5500 de lei, au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție împotriva Sars-Cov2.  Celelalte 4 au fost atribuite pentru abateri de altă natură.

Cetățenilor le este recomandat să respecte prevederile legale dispuse pentru prevenirea și limitarea pandemiei de Covid-19.

Circulația persoanelor în afara locuinței/gospodăriei, în intervalul orar 23:00—05:00 este interzisă, reamintesc polițiștii bistrițeni.

Prin excepție, este permisă circulația persoanelor în intervalul mai sus precizat pentru următoarele motive:

  •  deplasarea în interes profesional, inclusiv între locuință/gospodărie și locul/locurile de desfășurare a activității profesionale și înapoi;
  • deplasarea pentru asistență medicală care nu poate fi amânată și nici realizată de la distanță, precum și pentru achiziționarea de medicamente;
  • deplasări în afara localității a persoanelor care sunt în tranzit sau efectuează călătorii al căror interval orar se suprapune cu perioada interdicției, cum ar fi cele efectuate cu avionul, trenul, autocare sau alte mijloace de transport de persoane și care poate fi dovedit prin bilet sau orice altă modalitate de achitare a călătoriei;
  • deplasarea din motive justificate, precum îngrijirea/ însoțirea copilului, asistența persoanelor vârstnice, bolnave sau cu dizabilități ori deces al unui membru de familie;

Pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional sunteți obligați să prezentați legitimația de serviciu sau adeverința eliberată de angajator ori o declarație pe propria răspundere.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal sunteți obligați să prezentați, la cererea forțelor de ordine, o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.

„Facem precizarea că evenimentele de tipul nunți, botezuri, mese festive sunt interzise. Polițiștii se află permanent la datorie și vor interveni cu fermitate în toate situațiile în care legea este încălcată.” transmite un comunicat de la IPJ.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here