POL
POL

POL a început prezentarea candidaților pentru Consiliul Local al municipiului Bistrița.

„Sorin Rebrișorean, primul bistrițean care mi s-a alăturat acestui proiect politic. Un tânăr excepțional.” a declarat Rodica Dobraniș pe pagina sa de Facebook.

Sorin Rebrișorean- 32 de ani, căsătorit

„Am absolvit în 2007 Liceul Teoretic Sanitar Bistrița, profil Matematică-Informatică și în 2010 Universitatea Petru Maior din Târgu Mureș, profil Limbi Moderne Aplicate, Engleză-Franceză.

Am început să lucrez încă din perioada liceului, din pozitia consilier de vânzări pentru un important complex de locuințe noi din Bistrița.

Imediat după absolvirea facultății, am fost angajat pe poziții de coordonare vânzări pentru companii importante de pe piața IT&C.

Fiind pasionat de tehnologie și vorbind 4 limbi străine, mi-am dorit să îmi lărgesc orizonturile, continuând prin a lucra în Statele Unite, ca specialist jonctare fibră optică, contribuind la dezvoltarea primei rețele de fibră optică a celor de la Google, în Kansas City. După aceasta, am lucrat în Franța ca specialist sisteme IT itinerant, pentru un important retailer francez, cu peste 200 de magazine. Am văzut cam toată Franța și m-am îndrăgostit fără urmă de leac de ea.

Actualmente lucrez ca specialist IT în optimizare de conținut.

Am călătorit mult, am învățat mult, am muncit și muncesc mult. Nu am căutat vreodată calea ușoară dar sigură, confortabilă. Nu m-am văzut niciodată ca fiind omul cu același loc de muncă de 30 de ani, cu același sandwich cu parizer, în aceeași plasă de rafie. Am îndrăznit, am provocat, am crezut și cred cu sete in meritocrație.

Experiențele profesionale dar și personale m-au făcut să știu ce să cer de la mine însumi, ce să cer de la cei la care țin, ce să cer de la locul în care trăiesc. M-am implicat in politică pentru că vreau să ofer din omul care sunt azi, din experiența mea, din energia mea.

Nu am fost angajat niciodată pe pile, pe intervenții, nu am fost niciodată într-o poziție în care să nu mă pot recomanda prin rezultate și seriozitate.

Am fost unul dintre inițiatorii proiectului USR pe Bistrița, în 2016, fiind și vicepreședintele de atunci. Întotdeauna am fost un idealist nebun, și niciun obiectiv nu mi s-a părut intangibil, în ciuda descurajărilor și înjurăturilor pe care le-am încasat. Prin munca depusă în USR, am reușit surpriza, să dăruiesc județului un deputat curat, fară un trecut mizer, și am lăsat acasă un candidat cu un trecut vast în partidul comunist, un om care a țintuit judetul, care i-a negat progresul în ultimii 30 de ani, din varii funcții publice înalte. Am tăiat însă un cap balaurului, am continuat lupta dusă de tatăl meu, care, atunci când aveam un an, a fost unul dintre oamenii revolutiei din Bistrița, fără însă a căuta îndemnizații, recunoașteri ori vreun altfel de onor.

Din păcate USR-ul bistrițean de azi nu poate fi nici măcar o umbră a grupului cu care am început în 2016, mulți oamenii capabili și dezinteresați parasind între timp construcția, și în Bistrița, și în restul țării. Am învățat că nu poți schimba lumea cu mediocri, cu oameni slabi, servili, care mint, care se vând. Am părăsit nava care azi se află în derivă, epava de mâine.

M-am alăturat POL după ce am cunoscut-o pe Rodica Dobraniș, pe care o urmăream de ceva timp, căreia îi cunoșteam franchețea, spiritul liber, atenția la detalii, parcursul profesional, fiind tot un om crescut de la 0, dintre oameni. L-am cunoscut apoi pe vizionarul Dan Mașca, artizanul POL și al Reea, firma de IT la care îmi amintesc că toți colegii mei din facultate visau să lucreze. Nu aveam cum să nu iubesc acest suflu, acești oameni cu care împărtășesc atât de multe idei.

Am crescut prin forțele mele, sunt un bun gospodar, am o soție minunată, o casă minunată, oameni curați care mă prețuiesc și mă iubesc. Pentru asta nu pot fi cumpărat de nimeni și cred că cea mai mare înfrângere pentru mine ar fi să fiu pus în postura de a mă lupta pentru încredere cu niculai, turci, ionuți, dorise, sau alte asemenea făpturi, prin studiourile vreunei televiziuni obscure, când eu știu că sunt exponentul unui cu totul alt tip de politician, că am crescut corect, strict prin dedicare, decență, intransigență și teribil de multă muncă.

Cred că oamenii care se implică în politică trebuie sa fie exemple de succes atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Nu e loc de compromis aici.

Vă promit doar că voi fi serios, sincer și dedicat. Nu vă voi insulta vreodată venind să vă vorbesc cu talentul oratoricesc al unui combinator de telefoane, știind că nu se află nimic în spatele vorbelor mele. Schimbarea pe care toți o vrem se va realiza numai prin oameni liberi, deschiși, fără teamă de luptă.” a transmis Sorin Rebrișorean pe pagina de Facebook a Partidului Oamenilor Liber.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here