Polițiștii
Polițiștii

Polițiștii de la Ordine Publică din toată țara se vor plimba printre cetățeni, în haine de civili, având scopul de a amenda nerespectarea purtării măștii. Potrivit reglementărilor, vor patrula 20% din poliţişti. Aceștia vor fi prezenți în zonele aglomerate, în mall-uri, în autobuze ori piețe, conform Mediafax.ro.

,,În momentul în care s-a luat această decizie, s-a avut în vedere faptul că poliţiştii, când sunt în uniformă sau în patrulă, sunt mai uşor de reperat, iar când cineva îi vede, imediat îşi pun masca corespunzător sau respectă regulile când văd că este poliţia de faţă, iar ulterior, continuă să le încalce.

Vorbim şi despre o corectare a comportamentului celor care obişnuiesc să nu respecte aceste reguli, ştiind că în orice moment, dacă vor fi în spaţiul public, s-ar putea să fie văzuţi de un astfel de echipaj. Zilnic ne confruntăm şi colegii mei în stradă cu astfel de atitudini ale cetăţenilor care, de multe ori, îi blamează tocmai pe poliţişti pentru că acceptă să impună aceste reguli. În continuare avem oameni care nu cred în acest virus”,  a declarat Cosmin Andreica, liderul EUROPOL.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here