Uneori te face să te simți mai frumoasă. Alteori, lipsa lui îți dă o senzație de libertate. De multe ori însă, uităm de ce alegem să îl purtăm. E un mod de exprimare, e o mască sub care ne ascundem nesiguranțele? Pentru tine ce înseamnă machiajul? Machiajul nu este doar despre a arăta bine, este și despre a te simți bine.

Larisa Codruța, o tânără make-up artist din Bistrița, ne învață cum să arătăm bine cu ajutorul machiajului, dar și cum să ne sporim încrederea și iubirea în sine prin acesta.

Larisa, de un caracter frumos, altruist, receptiv și perseverent, are o deschidere la orice lucru diferit de standardele actuale, lucruri pe care i le datorează Liceului de Arte „Corneliu Baba”, care a îndemnat-o mereu să vadă estetica, frumosul în tot ceea ce o înconjura și tot ce era „altfel” decât ce se vedea în fața șablonului tipic. Pe lângă pasiunea pentru artă, tânăra este pasionată de motociclete, moștenind și continuând această pasiune a tatălui său, așa cum și-a transmis pasiunea și talentul fiicei sale, pregătită să îi calce pe urme.

Pasiunea acesteia pentru make-up a început încă din gimnaziu, dar neavând ocazia de a exersa pe chipuri, a continuat să își exprime talentul pe pânză. De aproximativ 10 ani aceasta lucrează ca fiind „Creator de frumos”, așa cum preferă să i se spună, evidențiind și observând frumusețea fiecărei persoane în parte.

Larisa, făcând ceea ce iubește, are parte doar de mulțumire și apreciere, fiind mereu deschisă cu dorințele clientelor sale, încurajând pe toată lumea să își iubească micile defecte, ele fiind cele ce fac unici oamenii.

De-a lungul anilor, tânăra a avut parte de zeci de momente care i-au adus fericirea în suflet, unul care i-a rămas cu drag în minte fiind acela când după o nuntă, mirele a călcat pragul salonului său, mulțumindu-i pentru lacrimile de fericire pe care le-a vărsat când și-a văzut soția în ziua nunții, fiind un gest care a făcut-o să realizeze că este cu adevărat împlinită.

Primul contact pe care cei din jur îl au cu noi este țintuit asupra fetei, în special a tenului, motiv pentru care trebuie să îl protejăm și îngrijim, în special în sezonul rece. Demachierea, curățarea acestuia cu un gel de curățare specific tenului, o vizită cel puțin o dată pe lună la un salon de cosmetică pentru întreținere și colagenul, noua minune descoperită de Larisa, trebuie să fie obligatorii în rutina de îngrijire a tenului.

De asemenea, Larisa ne oferă câteva trucuri prin care să arătăm fresh dimineața, începând de la odihna suficientă, grija permanentă a tenului și a întregului corp, o activitate relaxantă (fie că e sport, meditație sau o simplă ieșire la plimbare), alimentația, cât și o protecție împotriva razelor solare.

Din trusa Larisei de make-up nu lipsesc anticearcănul, blush-ul, bronzer-ul, cât și rujul, care trebuie să fie nelipsit din geanta oricărei femei.

<<Avem un singur corp, el e „vehiculul” nostru și felul în care îl îngrijim va arăta
mai devreme sau mai târziu conform modul în care o facem>>, afirma tânăra, încurajându-ne să avem grijă de noi, să luăm pauze de la stresul de care ne lovim în fiecare zi și cel mai important, să ne acceptăm așa cum suntem.

„Să ne acceptam așa cum suntem, cu bune cu rele, cu trăsături de revistă sau mai puțin..
Să fiți și să faceți tot ceea ce vă împlinește, indiferent de critici..suntem frumoase și unice în felul nostru.. și trebuie să ne acceptam așa cum suntem.”-Larisa Codruța

Oricât de scurt ni se pare a fi timpul, este necesar ca din când în când, dacă nu în fiecare zi, să avem grijă atât de mintea, cât și de corpul nostru, fiind singurele lucruri de care nu ne vom despărți niciodată.
Mamelor, fiicelor, surorilor, învățați să vă iubiți și să vă acceptați așa cum sunteți, deoarece sunteți perfecte în propriul vostru fel!

Autor: Apetrii Daria

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here