Ce adăpostește o căsuță izolată, pe vârful unui deal? Șase suflete de copii și o mamă cu devotament idolatru- așa începe povestea Lucianei Măzăreanu, tânăra care a dovedit că munca este întotdeauna răsplătită.

Luciana este o tânără din Bacău, iar povestea ei este una impresionantă. Este o tânără ambițioasă, iar neajunsurile pe care le-a avut nu a oprit-o din drumul ei, cel de a studia și experimenta cât mai multe lucruri.

,,Copilăria la stână… nu știu cum să o descriu, nu pot să spun că a fost nici bine dar nici rău. Clar a fost greu pentru că eram ca în pustiu. Deși peste calea ferată erau multe case și plin de oameni, eram singuri.”, ne-a povestit Luciana.

Familia nu avea curent, iar seara, luminau camera cu o lampă cu fitil pe gaz albastră, pe care Luciana nu o va uita niciodată. Iarna se încălzeau la soba cu chirpici, pe care găteau tot timpul.

,,Lângă căsuța în care stăteam erau niște grajduri unde erau adăpostite primăvara și vara niște vaci, a unor rude, pe care le duceam pe câmp și stăteam cu ele ore bune. Noi fiind copii, era ca o joacă.”

În timpul liceului a lucrat la Mc Donalds, iar după absolvire a dorit să studieze la Câmpina, la subofițeri. Datorită unor probleme nu a reușit să intre, însă viața a dus-o pe alt drum: ,,M-am mutat la București cu prietenul meu, cu ajutorul surorii lui, și am lucrat aproape un an. În tot acest timp, am strâns bani pentru a putea merge la facultate. Ne-am descoperit pasiunea pentru educația financiară și antreprenoriat. Datorită pandemiei, ne-am întors în Bacău, peste vară.”

Acolo, Luciana s-a decis ce facultate să urmeze. Acum este studentă la FEAA în primul an, în Timișoara. Pe lângă facultate, este voluntar activ într-o asociație studențeasca în care a devenit lider pe departamentul de HR. Totodată, organizează un program educațional de antreprenoriat Start up Survivor și lucrează la TazzbyEmag ca junior contabil.

,,Particip la tot felul de activități extra-curriculare încă din liceu, îmi place să citesc, să desenez și să pictez, să merg cu bicicleta și urmăresc să mă dezvolt continuu. Îmi place să ajut oamenii cu orice ocazie și datorita acestui lucru mi-am descoperit și pasiunea pentru Coach, speaker motivațional, mentorat. Intenționez să urmez un curs care să mă ajute în direcția aceasta, imediat ce voi strânge banii necesari.” , declară tânăra pentru POV21 BN.

Pe viitor, își dorește să își înființeze o asociație care sa se ocupe cu dezvoltarea tinerilor din medii nefavorizate.

Câteodată, viața ne poate duce pe drumuri neașteptate, iar Luciana este un exemplu pentru tineri. Cu o atitudine optimistă, a reușit să treacă peste orice obstacol și să-și găsească adevărata pasiune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here