Red boxing gloves weigh against a dark background.

Este bine știut faptul că sportul aduce o gamă variată de beneficii organismului uman, fiind recomandat să facem mișcare în fiecare zi, indiferent de vârstă. Mai mult decât atât,  numeroase studii au arătat că sportul ajută la creșterea respectului de sine și a încrederii în forțele proprii, consolidând calitățile de lider. O ramură importantă a acestuia este kickboxing-ul, fiind practicat ca sport de contact.

Kickboxing-ul este un stil de sport și fitness bazat pe o combinație de box și arte marțiale benefic pentru a dezvolta agilitatea, forța fizică și simțul echilibrului. Acesta este practicat încă din 1960, purtând numele de „Arta celor 8 arme”.

În Bistrița Năsăud avem numeroși tineri care promovează acest sport, printre care se numără și Cosmin Vargoțchi. Am avut plăcerea să stau de vorbă cu Cosmin, un tânăr ambițios de 16 ani, din localitatea Rodna. Acesta este elev în clasa a X a, la Liceul Teoretic „Florian Porcius” și practică acest sport de aproape 5 ani în cadrul „C.S. Kickboxing Rodna”, coordonat de Valer Bodea, antrenor de kickbox în localitatea Rodna, practicând diferite sporturi de mic copil.

„Iubesc ceea ce fac, acest sport a devenit parte din viața mea. Mă mândresc cu rezultatele obținute până în momentul de față.”- afirmă in exclusivitate Cosmin Vargoțchi pentru POV21.

Curând, a participat la  concursul „MFS Kids Promotion”, din Timișoara, unde a dat tot ce a avut mai bun, obtinând locul al II lea pentru categoria 65 kg. Acesta a reintrat pe ring după o pauză de 1 an și 4 luni, iar pregătirea a fost foarte scurtă și intensă. Experiența de la Timișoara a fost una deosebita. Am avut oprtunitatea de a lupta contra unui sportiv foarte bun din Republica Moldova și am câștigat o experiență foarte frumoasă, declară tânărul.

Pasiunea pentru kickbox a descoperit-o încă de la 12 ani, iar de atunci a intrat în lumea sportului. A fost greu la început, dar a avut ambiție, fără de care îi era imposibil acest drum. Ca modele pe care le urmează sunt, bineînteles, părinții și antrenorul său. Pandemia i-a creat câteva piedici, dar a avut curajul să viseze în continuare că va ajunge acolo unde și-a propus. Cosmin îndrumă tinerii să își găsească vocația și să lupte pentru ceea ce-si doresc, oricât de greu ar părea.

Antrenorul lui Cosmin, Vali Bodea, luptă pentru visele sale dar și pentru elevii lui. Drept dovadă se vede evoluția sa: un om activ care a practicat de-a lungul timpului diferite sporturi. Vali prețuiește persoanele din jurul său, se gândește mereu cum să ajute, cum să fie util. Este un om cu inimă mare și cu un potențial gigant.

„Faceți sport, te scapă de orice. Nu sportul pe care îl practic eu pentru că nu vreau să îmi fac reclamă, orice sport, să alerge, să facă orice. Și să asculte de părinți pentru că sunt singurii prieteni sinceri de pe lumea aceasta.”-este sfatul lui Vali pentru tânăra generație.


 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here