Acasă Știri Precipitații abundente în toată România până în ziua alegerilor! Bistrița-Năsăud, sub cod portocaliu.

Precipitații abundente în toată România până în ziua alegerilor! Bistrița-Năsăud, sub cod portocaliu.

0
Precipitații abundente în toată România până în ziua alegerilor! Bistrița-Năsăud, sub cod portocaliu.
cod portocaliu

Administrația Națională de Meteorologie a emis cod galben și portocaliu de ploi abundente, valabil pe întreaga suprafață a României.

Prima avertizare care intră în vigoare este cea de tip cod galben, care este valabilă de vineri seară de la ora 23:00, până duminică dimineață, la ora 7:00.

Se vor semnala averse torențiale, descărcări electrice, vijelii și grindină.

În intervalul menționat va ploua în toate regiunile, iar cantitățile de apă vor depăși 25…35 l/mp.

Instabilitatea atmosferică va fi temporar accentuată, în cursul nopții de vineri spre sâmbătă în regiunile vestice, sâmbătă în nord-vest, centru, sud și la munte, iar seara și în prima parte a nopții de sâmbătă spre duminică, în jumătatea de est a țării.

Vântul se va intensifica treptat în toată țara, cu viteze la rafală în general de 45…60 km/h, iar în zona montană înaltă de peste 100…110 km/h. În Moldova, Muntenia și Dobrogea, începând din după-amiaza zilei de sâmbătă, vor fi rafale de 60…80 km/h.

Vremea se va răci, sâmbătă mai ales în jumătatea de vest a țării, iar duminică și în rest.

Codul portocaliu intră în vigoare sâmbătă dimineață, la ora 9:00, și expiră duminică dimineață, la ora 3:00.

În zona de munte, precum și în Maramureș, Transilvania și local în Oltenia, Muntenia și Moldova, va ploua abundent și vor fi intervale în care se vor semnala manifestări de instabilitate atmosferică accentuată (vijelii puternice, grindină și frecvente descărcări electrice). Cantitățile de apă vor depăși 50…60 l/mp și izolat 70…90 l/mp.

ANM precizează că, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

Sursa: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here