Federația Română de Dans Sportiv organizează în acest an primele ediții ale Campionatelor Naționale de Breakdance și Hip Hop/Street Dance din România. Este primul campionat național organizat pentru recunoașterea acestor stiluri de dans ca noi ramuri sportive.

Bistrița-Năsăud are candidați la acest concurs- grupele din cadrul Reborn Dance Studio Bistrița, coordonate de Dora Pralea. Ea oferă tinerilor posibilitatea de a face cunoștință cu aceste stiluri de dans, încă din anul 2007.

Prefectul Stelian Dolha nu este străin de activitatea studioului. Încuranjând mișcarea, s-a implicat în mod direct găsind soluții pentru a asigura transportul și cazarea tinerilor la Campionatul Național. Concursul va avea loc în Timișoara, în perioada 7-9 mai.

“În rândul tinerilor, Dora este un personaj popular, lucru datorat nu doar talentului ei la dans, ci și calităților sale ca antrenor. Ea și studioul Reborn dau culoare comunității bistrițene prin activitățile lor, prin modul în care inspiră această pasiune sănătoasă față de dans, de breaking, o modalitate de exprimare iubită de tineret. Din acest motiv, dar și pentru că această formă de mișcare este pe cale de a fi recunoscută ca o nouă ramură a sportului de către Ministerul Tineretului și Sportului și de Comitetul Olimpic Sportiv Român, susțin activitățile frumoase din cadrul studioului Reborn și mă bucur că prin intermediul Instituției Prefectului am putut contribui la rezolvarea unor probleme de logistică pentru ca echipele antrenate de Dora să participe la Campionatul Național de Breakdance.”, transmite prefectul Stelian Dolha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here