În Municipiul Bistrița, incidența cazurilor de Coronavirus a scăzut sub 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă că unele restricții vor fi reduse.

Activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc și cea a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului în intervalul orar 6:00-23:00.

,,Am reușit după o perioadă destul de lungă să scădem sub pragul de 3 cazuri la 1000 de locuitori, incidență care ne permite să redeschidem restaurantele și cafenelele, dar și alte tipuri de activități economice care timp de câteva luni au fost închise. Suntem totuși cu puțin sub acest prag mai permisiv din punctul de vedere al restricțiilor, astfel că rugămintea mea este să fim în continuare vigilenți, pentru a ne continua drumul spre normalitate. Vă mulțumesc pentru responsabilitatea pe care ați demonstrat-o!”, a transmis prefectul Stelian Dolha.

Hotărârea luată de CJSU Bistrița-Năsăud va intra în vigoare de mâine, 28 decembrie 2020.

De asemenea, se vor respecta în continuare măsurile impuse de prelungirea stării de alertă, precum și legislația ce privește unitățile administrativ-teritoriale cu incidența între 1,5 și 3/1000 de locuitori.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here