„A fost constituită Grupa de coordonare a intervenției pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de răspândirea noului coronavirus – COVID 19 la nivelul județului Bistrița-Năsăud prin Ordin al Prefectului. Aceasta este coordonată de prefectul județului și are în componență instituții cu atribuții de control, și anume: Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Inspectoratul de Poliție Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi, Direcția de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorului, Inspectoratul de Stat pentru Control în Transporturi Rutiere, Biroul Județean de Poliție Transporturi.

Această Grupă de coordonare se reunește în fiecare zi de luni, precum și atunci când se impune, în funcție de evoluția epidemiei de coronavirus.Angajați ai fiecărei instituții care face parte din Grupa de coordonare formează echipe mixte care efectuează activități de control în teren, pentru a verifica dacă agenții economici (magazine, supermarketuri, terase), precum și organizatorii de evenimente și prestatorii de servicii de transport respectă măsurile de protecție impuse în această perioadă. Aceste misiuni sunt intensificate întrucât numărul cazurilor persoanelor infectate cu coronavirus este în continuă creștere.

Sunt intensificate și campaniile de conștientizare a riscului de răspândire a noului coronavirus, iar în acest sens, în trenuri sunt difuzate, la intervale de 10 minute, mesaje sonore referitoare la importanța purtării măștilor de protecție și a respectării măsurilor de igienă.

📞 Menționăm faptul că, având în vededre punerea în aplicare a dispoziției conducerii MAI privind operaționalizarea unui număr de tip TELVERDE, a fost înființată linia telefonică dedicată special sesizării neregulilor privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID – 19.

➡️Așadar, pentru sesizarea neregulilor, vă rugăm apelați numărul: 0800800165”, a comunicat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud pe pagina sa de Facebook.

Foto: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here