Florin Citu
Florin Citu

Prim-ministrul României, Florin Cîţu, a anunţat în urmă cu puțin timp faptul că aproape toate ministerele au bugete mai mari faţă de anul trecut.

Până la jumătatea anului, când va avea loc rectificarea bugetară, premierul își doreste din partea miniștrilor performanță și eficiență, astfel că, va discuta execuţia cu mandatele miniştrilor pe masă.

,,Avem bugete mai mari faţă de anul trecut la aproape toate ministerele, dar acum vin şi aşteptările mele, pentru miniştrii, pentru membrii Cabinetului. Este vorba de performanţă, eficienţă şi prin aceste alocări aş vrea să văd că există o monitoaizare şi îi anunţ pe această cale că la jumătatea anului vom face o evaluare. Vom folosi indicatori intermediari şi la jumătatea anului vom face evaluări în ceea ce priveşte execuţia bugetară. Pentru că eu am mai văzut acest film şi în anii precedenţi.

Am văzut că anul acesta au fost discuţii în spaţiul public, nu ştiu cât sunt de adevărate, dar dacă sunt adevărate şi vorbim de susţinerea bugetului în Parlament sau de demisii, vom discuta şi la rectificarea bugetară la jumătatea anului, execuţia bugetară, cu mandatele pe masă atunci. Pentru că am fost de acord să majorăm bugetele, dar aş vrea să văd şi execuţie, vreau să văd şi performanţă, şi acea reformă a companiilor de stat.

Şi cum nu am primit niciun plan de reformă a acestor companii, vom face acest lucru prin legea bugetului. Mi se spune că lucrează la ministere, dar eu vă spun aşa: politica salarială pe 2021 pentru operatorii econimici este prevăzută în proiectul de lege. Am plafonat cheltuielile de natură salarială din 2021 la nivelul celor din 2020″, a spus premierul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here