Bistrița-Năsăud
Bistrița-Năsăud

Prevenirea răspândirii Coronavirusului în Bistrița-Năsăud! Măsurile de protecție sunt în continuare verificate!

Măsurile distanțării sociale și a purtării măștii de protecție sunt în continuare verificate în județul Bistrița-Năsăud!

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că ieri, 8 august, au participat 78 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Bistrița-Năsăud

Echipele mixte de control au acordat o atenție deosebită stațiunilor turistice și zonelor de agrement precum: Colibița,Tihuța, Figa.

Astfel, s-a verificat dacă sunt luate măsurile de protecție necesare cu ocazia organizării unor evenimente publice, dar și dacă sunt respectate obligațiile impuse de către angajați și clienți.

În urma neregulilor constatate, au fost aplicate 36 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproape 12.000 de lei, 8 dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea Legii 55/2020.

Astăzi, duminică, 09 august a.c., sunt executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării sociale la lăcașurile de cult din aria de competență.

Bistrița-Năsăud

Sunt organizate de asemenea, controale la Complexul de agrement Băile Figa unde sunt verificate respectarea regulilor de protecție individuală și de distanțare socială. Totodată, este verificată și măsura privind numărul maxim admis de persoane în interiorul complexului de agrement. (3.500 persoane)

Bistrița-Năsăud

Jandarmii montani patrulează și ei pe traseele frecventate de turiști, cu scopul asigurării informării și sprijinului acestora în cazul unor probleme întâmpinate în spațiul montan din aria de competență.

Vă amintim de TELVERDE – 0800800165, numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19.

Sursa foto/info : Facebook – Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here