Datorită temperaturilor extrem de ridicate din aceste zile, municipalitatea a sărit în ajutorul cetățenilor pentru a diminua disconfortul zilelor toride. Astfel, au fost amenajate 5 puncte de hidratare în oraș, respectiv în fața Bisericii “Sfânta Ana” – zona BIG, lângă Winmarkt, lângă Piața Decebal, lângă blocul Lama și pe pietonalul Liviu Rebreanu.

În acest sens, în intervalul orar 11.00-18.00, trecătorii beneficiază de dozatoare cu apa potabilă, dar și de prim ajutor în situațiile care necesită asistență medicală. Pentru o mai bună derulare a lucrurilor, activitatea de la punctele de hidratare se va realiza sub prezența voluntarilor SVSU Bistrița.

Totodată, prin implicarea SVSU și a unității militare 01331 din cadrul Garnizoanei Bistrița, locuitorilor din cartierul Slătinița li s-au pus dispoziție o cisternă cu apă potabilă, deoarece debitul fântânilor din zona lor este foarte scăzut. Referitor la locuitorii care nu au putut ajunge la cisternă, aceștia au primit recipiente cu apă la domiciliu, prin ajutorul voluntarilor.

Datorită codului portocaliu de caniculă, operațiunea se va repeta în fiecare zi din cele 3 cu temperaturi extreme.

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here