Bistrița

Primăria Bistrița a continuat tradiția premierii celor mai longevive cupluri din municipiu. Miercuri, la Palatul Culturii, au fost felicitate aproximativ 70 de cupluri care au aniversat cel puțin 50 de ani de căsătorie.

Primarul Ioan Turc a subliniat că aceste cupluri reprezintă un model pentru tinerele generații.

„Este un moment plin de semnificații, un moment emoționant pentru mine. Avem în sală atâția maratoniști, oameni de cursă lungă, care au plecat nu de puțin timp la drum. Câți dintre dumneavoastră v-ați gândit că o să ajungeți aici? Cu toții ne dorim, dar nu foarte mulți reușesc să ajungă unde dumneavoastră sunteți. Eu vă felicit din tot sufletul pentru faptul că sunteți modele de viață, pentru faptul că sunteți un exemplu viu pentru toți semenii noștri.

Vă doresc să rămâneți la fel și de acum înainte. Trăim vremuri în care, observați și dumneavoastră, valorile familiei sunt atacate din toate direcțiile, sunt puse sub semnul întrebării. Trăim vremuri în care relativismul e la el acasă. Trebuie să o spunem cât se poate de răspicat: familia este importantă. Mai mult decât atât, familia este esențială, este modul nostru de a fi și de a conviețui.

Este o instituție biblică și este și o instituție civilă pe care trebuie să o respectăm. (…) Să vă dea Dumnezeu sănătate și liniște ca să puteți să vă bucurați de copii și de nepoți și, mai cu seamă, să vă bucurați unul de celălalt. Nu există bucurie mai mare decât să simți că jumătatea ta e lângă tine, că ești într-o rezonanță cu adevărat și că nimic nu te poate clinti ca și cuplu, ca și unitate în doi. Dumnezeu să vă binecuvânteze!”, a transmis primarul în timpul festivității de premiere.

Primarul a menționat că există și un cuplu care a împlinit 71 de ani de căsătorie – soții Vasile și Ioana Mihalca. ”Un lucru cu totul și cu totul deosebit”, a subliniat Ioan Turc.

Cele mai longevive cupluri din Bistrița au primit din partea municipalității câte un buchet de flori, o diplomă și un remiu în bani, constând în suma de 1.000 de lei.

După festivitatea de premiere, evenimentul a continuat cu un spectacol extraordinar susținut de Ansamblul Profesionist „Cununa de pe Someș”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here