Primarul Becleanului, Nicolae Moldovan, a discutat în cadrul PRO POLITICA planurile pentru anul 2023. În acest context, Moldovan a prezentat detalii despre varianta ocolitoare a orașului.

Varianta ocolitoare a orașului Beclean va fi finalizată la sfârșitul lunii octombrie, iar recepția lucrărilor se va face în primăvara-vara pentru a beneficia de toți banii din POIM.

Primarul Nicolae Moldovan a discutat cu firma constructoare și cu ministerele implicate pentru a asigura această finanțare și pentru a stabili un program de finalizare și recepție a lucrărilor.

În acest context, se pare că lucrările pentru varianta ocolitoare sunt aproape finalizate și că aceasta va fi gata la sfârșitul lunii octombrie. Cu toate acestea, există o diferență de timp între momentul finalizării lucrărilor și momentul recepției oficiale a variantei ocolitoare.

Nicolae Moldovan, primarul orașului Beclean, a explicat că recepția oficială a lucrărilor va avea loc undeva în primăvară-vară, motivând că această decizie a fost luată pentru a se asigura că toți banii din POIM vor fi utilizați în întregime. POIM reprezintă Programul Operațional Infrastructură Mare, un program de finanțare europeană care susține dezvoltarea infrastructurii de transport și de mediu în România. Acest program are o perioadă de implementare limitată, care se încheie la 31 decembrie 2023, astfel încât toți banii trebuie utilizați până atunci.

De asemenea, Nicolae Moldovan a declarat că toate creditele bugetare au fost aduse în 2023, ceea ce înseamnă că finanțarea întregului proiect este asigurată până la sfârșitul anului 2023.

Primar susține că este important să se asigure o gestionare eficientă a fondurilor europene și a resurselor bugetare, astfel încât proiectele de infrastructură să poată fi finalizate la timp și să fie benefice pentru comunitate.

”Împreună cu firma constructoare, cu ministerele implicate, am adus toate creditele bugetare în 2023, astfel că, avem asigurată finanțarea întreagă pentru varianta ocolitoare. Inaugurarea va avea loc undeva în octombrie, noiembrie”, a explicat Nicolae Moldovan.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here