Dorin Vlașin
Dorin Vlașin

Sărbătorim încă o veste excelentă în acest weekend! Administrația năsăudeană a depus și a obținut finanțarea pentru încă un proiect important – „Dezvoltarea sistemului de management al traficului și informare în timp real a participanților la trafic în orașul Năsăud”.

Primarul Dorin Vlașin a menționat că în cadrul programului PNRR, Componenta C10 – Fondul Local, proiectul a primit o finanțare generoasă de 500,000 de euro pentru a dezvolta un sistem inteligent de gestionare a traficului și pentru a adăuga dotări și componente suplimentare care să îmbunătățească siguranța în timpul deplasărilor și calitatea vieții în orașul Năsăud.

Obiectivul principal al proiectului este de a asigura interoperabilitatea tuturor componentelor achiziționate cu cele deja existente în cadrul proiectului ‘Creșterea mobilității urbane în orașul Năsăud, județul Bistrița-Năsăud’. În acest sens, proiectul vizează realizarea următoarelor acțiuni concrete:

  • Instalarea echipamentelor de măsurare automată a vitezei la 3 intersecții;
  • Amenajarea a 3 treceri de pietoni cu iluminare crescută pentru o mai bună vizibilitate și siguranță;
  • Implementarea soluțiilor de parcare inteligentă pentru a reduce aglomerația și pentru a face mai ușoară găsirea locurilor de parcare;
  • Dotarea și funcționarea unui Centru de control al traficului pentru o gestionare mai eficientă și rapidă a traficului.

Scopul principal al acestei intervenții este de a îmbunătăți capacitatea administrației publice locale de a gestiona traficul și de a crește atractivitatea, confortul și siguranța în timpul deplasărilor active.

Aceasta este o veste excelentă pentru comunitatea noastră și pentru toți cei care trăiesc sau călătoresc prin orașul Năsăud. Suntem mândri să vedem că administrația noastră lucrează neobosit pentru a face din Năsăud un oraș mai modern și mai sigur pentru toți cetățenii săi

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here