Coronavirusului
Coronavirusului

În fiecare zi forțele de ordine desfășoară acțiuni pentru a preveni și limita răspândirea Coronavirusului, în zonele aglomerate, centre comerciale, piețe, terase, gări și autogări, mijloace de transport în comun sau în regim taxi pentru a verifica modul de respectare a măsurilor impuse în situația stării de alertă. 

 

Ieri, 25 iulie, au participat la aceste acțiuni 57 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

Coronavirusului

Au fost verificate 133 de societăți comerciale și au fost legitimate peste 230 de persoane, și de asemenea, fiind oprite în trafic, pentru control, 58 de mijloace de transport în comun și autovehicule.

Au fost aplicate 43 de sancțiuni contravenționale în valoare de 23.745 de lei și au fost confiscate bunuri în valoare de 260 de lei.

Tot ieri, jandarmii au aplicat 37 de sancțiuni, astfel: 24 de amenzi în valoare totală de 9.350 lei și 13 avertismente scrise, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Coronavirusului

Astăzi, 26 iulie, sunt executate, de asemenea, acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării sociale la lăcașurile de cult.

Activități asemănătoare vor fi desfășurate în continuare, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor privind necesitatea respectării măsurilor de protecție individuală și de distanțare socială.

Numărul de telefon la care puteţi sesiza nereguli privind respectarea măsurilor stabilite în contextul COVID–19 este TELVERDE-0800800165.

Este obligatoriu să ne protejăm sănătatea noastră, cât și a celor dragi, prin respectarea regulilor de igienă, distanțare socială și prin purtarea măștilor de protecție, având în vedere creșterea numărului de infecții cu noul Coronavirus.

 

Coronavirusului

Sursa foto/info : Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here