Procesul de răcire

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de intensificări temporare ale vântului, precipitații moderate cantitativ sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, valabilă de marți 30 noiembrie, ora 23:00 până miercuri 1 decembrie, ora 10:00.

Procesul de răcire continuă şi astăzi, pe toată suprafața județului, astfel, vremea va deveni uşor mai rece decât normalul perioadei din calendar, anunță Meteo.BN. 

Conform sursei citate, valorile termice de pe parcursul zilei vor fi cuprinse între -3°C, în zonele submontane şi +2°C, în sud-vestul extrem. Ca aspect, cerul va fi variabil, în prima parte a zilei, cu înnorări trecătoare şi ninsori slabe în zonele montane.

Începând din a doua parte a intervalului, însă cerul se va acoperi, progresiv, peste tot. Treptat, dinspre nord-vestul teritoriului, începând cu orele serii, o arie de ninsori se va extinde în toate zonele județului.

Acestea vor continua pe tot parcursul nopții, fiind slabe sau temporar moderate în zonele joase însă la deal şi la munte, în nordul si estul județului, acestea vor deveni temporar abundente.

Se va depune strat de zăpadă de 5 – 7 cm în zonele joase dar de peste 20-25 cm în zonele montane, unde, pe tot parcursul nopții vântul va sufla tare, cu intensificări de peste 80 km/h, viscolind ninsoarea şi spulberând zăpada. Temperaturile din timpul nopții vor rămâne negative, cu valori cuprinse între -5° şi -1°C.

La Bistrita, cerul variabil de peste zi se va acoperi treptat si aici, incepând din orele după-amiezei. Incepând din orele serii va ninge, temporar moderat iar vântul va sufla cu intensificări. Maxima va atinge +1°C iar minima de mâine dimineață va scădea până la -2°C.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here