Produs în Bistrița-Năsăud
Produs în Bistrița-Năsăud

Asociația Produs în Bistrița-Năsăud vă invită la ediția cu numărul V a târgului de bresle moderne, ,,Moștenirea lăsată urmașilor”, căreia i s-a dat startul astăzi, 9 octombrie. Producătorii vă așteaptă pe Pietonalul Liviu Rebreanu din Bistrița, până duminică, 11 octombrie.

,,O comunitate este sănătoasă atunci când se simte bine din toate punctele de vedere: fizic, mental, economic, social.

Consumul de produse naturale, sănătoase, de creații inspirate din tradiția sau natura locală, sprijinirea producătorilor și creatorilor autohtoni, spații publice pline de viață și culoare, grija față de patrimoniul natural, cultural și construit – toate acestea sunt semne ale unei comunități sănătoase, gesturi de respect față de ceea ce au realizat înaintașii noștri, precum și de responsabilitate cu privire la moștenirea pe care o lăsăm urmașilor.

În acest context, între 9 – 11 octombrie, în inima cetății Bistriței, Asociația <<Produs în Bistrița-Năsăud>> aduce în scenă bresele moderne: breasla meșteșugarilor tradiționali, breasla artizanilor, breasla decoratorilor, breasla ceramiștilor, breslele alimentare, breasla agricultorilor.

Într-un decor special creat de către profesor coordonator ing. Carmen Nogy, împreună cu elevii Liceului Tehnologic Lechința, creații inedite, realizate manual, tradiționale sau inspirate din tradiție, din mediul ce ne înconjoară ori din curentele artistice contemporane – piese de îmbrăcăminte, accesorii, ceramică, pielărie, aranjamente, decorațiuni, lumânări artizanale și multe altele – acompaniate de aromele deosebite ale produselor agroalimentare proaspete și naturale – legume, fructe, preparate din legume și fructe, produse apicole, uleiuri din seminte etc. – dau naștere unui spectacol de excepție: Târgul Breslelor Mordene – Moștenirea lăsată urmașilor.

Actul al doilea, desfășurat sâmbătă, se îmbogățește cu mai multe gusturi, în Piața Centrală – produse de panificație și patiserie, produse din carne și pește, brânzeturi – marcând totodată, <<Ziua naţională a produselor agroalimentare româneşti>>, care se celebrează anual, chiar pe 10 octombrie.

 

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here