restricții
restricții

Restricții din cauza îmbolnăvirilor de Covid-19 pentru două comune din județul Bistrița-Năsăud!

În cadrul ședinței online de ieri, 31.08.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud prin Ordinul Prefectului s-a întâlnit pentru a discuta despre acumularea cazurilor de îmbolnăviri cu Coronavirus în ultimele 14 zile pe teritoriul județului Bistrița-Năsăud.

Datorită faptului că localitatea Ilva Mică și Rebra au depășit 1,5 cazuri pe mia de locuitori, se vor supune unor restricții stabilite de autorități.

Așadar, din cauza numărului mai mare de cazuri noi decât 1,5/1000 de locuitori activitatea operatorilor economici va fi restricționată.

Restricțiile impuse sunt următoarele:

,, Art. 1. Se introduc restricții în unitățile administrativ teritoriale unde incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 de locuitori: Rebra și Ilva Mică.

Art. 2 Se restricționează activitatea operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare si consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, pe teritoriul UAT-urilor prevăzute la art. 1.

Art. 3 Activitatea restaurantelor și cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unitați de cazare este permisă doar pentru clienții cazați în unitățile de cazare, pe teritoriul UAT -urilor prevăzute la art. 1.

Art. 4 În situația în care activitatea operatorilor economici prevăzuți la art. 2 este restricționată sau închisă, se permite prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice care nu se consumă în spațiile respective.

Art. 5 Se restricționează activitatea operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, pe teritoriul UAT-urilor prevăzute la art. 1.

Art. 6 Comitetele locale pentru situații de urgentă, împreună cu operatorii economici care își desfășoară activitatea în UAT -urile prevăzute la art. 1, asigură implementarea prevederilor prezentei Hotărâri.

Art. 7 Respectarea aplicării măsurilor adoptate se va urmări de către echipele mixte constituite din personal cu atribuții de control din cadrul entităților membre ale Grupei de coordonare a acțiunilor specifice, constituită prin Ordinul Prefectului nr. 187 din 03.07.2020.

Art. 8 Restricțiile prevăzute de prezenta hotărâre se vor ridica prin hotărâre a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență când incidența cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori, în funcție de comunicarea Direcției de Sănătate Publică. “

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here