Într-o acțiune specifică de verificare privind respectarea măsurilor de prevenire și combatere a răspândirii infecțiilor cu Covid-19, jandarmii au identificat duminică, 08 noiembrie, la o pensiune, un eveniment privat la care participau 13 persoane. Jandarmii Detașamentului 1 Mobil Bistrița au aplicat o sancțiune de 3.000 de lei operatorului economic care a organizat evenimentul și nu a ținut cont de prevederile legale în vigoare. Totodată, au fost aplicate alte 9 sancțiuni persoanelor prezente la eveniment (1 amendă de 500 lei și 8 avertismente scrise).

De asemenea, noaptea trecută au fost depistate 5 persoane care nu au respectat restricțiile de liberă circulație în intervalul 23.00-05.00. Acestora li s-au adus la cunoștință prevederile legale care intră în vigoare începând cu data de 09.11.2020, ora 00:00, conform noilor măsuri instituite ca urmare a modificărilor și completărilor aduse prin HG nr. 935/2020, cei în cauză fiind sancționați cu avertisment scris.

Zilnic, forțele de ordine desfășoară acțiuni în zonele aglomerate și mijloace de transport pentru verificarea modului de respectare a măsurilor impuse în contextul stării de alertă, prevenirii și limitării răspândirii Coronavirusului.

Inspectoratul de Poliție Județean raportează că, în perioada 2 – 8 noiembrie a.c., sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost organizate 58 de acțiuni punctuale de verificare pe raza județului la au participat 335 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului.

În total au fost verificate 846 de societăți comerciale, au fost verificate, zilnic, în medie, peste 1300 de persoane și au fost controlate 731 de autovehicule, dintre care 153 de mijloace de transport în comun.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 488 de sancțiuni contravenționale în valoare totală de 68.065 lei. De asemenea, în ultima săptămână, pentru nerespectarea măsurilor de protecție impuse, conform Legii 55/2020, polițiștii au aplicat 505 sancțiuni contravenționale, în valoare de 39.759 lei, dintre care 3 pentru nerespectarea măsurilor privind carantina/izolarea.

De asemenea, se raportează că acțiunile pentru prevenirea și limitarea infectării cu noul Coronavirus au continuat în ultima săptămână cu verificări executate în magazine, mijloace de transport în comun, piețe, lăcașuri de cult, gări, autogări și zone aglomerate.

A fost verificat modul de respectare a măsurilor de protecție individuală în 227 de locații, fiind aplicate 347 de sancțiuni, astfel: 68 de amenzi în valoare de 41.600 lei și 279 avertismente scrise pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală.

Duminică, 08 noiembrie, au fost executate și acțiuni punctuale de verificare a respectării măsurilor de protecție individuală, respectiv a măsurilor privind respectarea distanțării fizice la lăcașurile de cult din aria de competență.

 

Sursa foto/info: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud (cu caracter ilustrativ)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here