Participarea la concursuri și olimpiade pe parcursul unui an școlar presupune multă muncă, dăruire din partea dascălilor și determinare din partea elevilor. Este o combinație între talent și muncă, în care profesorul este mentor.
Obiectivul general al olimpiadelor școlare este acela de a stimula creativitatea, competitivitatea şi gândirea critică, oferind o motivație necesară în procesul de învățare și conturând talente, abilități și cunoștințe, care vor contribui la dezvoltarea personală și profesională a elevilor.
Dir. Prof. Nistor Elisabeta-Adriana susține că există elevi care învață pentru a deveni cei mai buni, îmbinând armonios munca, seriozitatea și pasiunea pentru o materie sau un domeniu, iar la final de an școlar “adună” rezultate extraordinare. Și astfel în fiecare an, Școala Gimnazială Spermezeu este reprezentată cu mândrie la diverse compețiții școlare și extrașcolare.
Un elev olimpic, căruia îi place competiția muncește suplimentar, învață să-și dozeze efortul, pune accent pe voință, perseverență, răbdare, creativitate, iar gândul că munca sa va fi apreciată și răsplatită este cel mai mare câștig pe care îl obține la diferite faze ale concursurilor și olimpiadelor școlare.
Anul acesta Școala Gimnazială Spermezeu a participat la olimpiade și concursuri județene la Geografie, Sport, Religie, Limba și literatura română, competiții care au adus rezultate și bucurie elevilor, profesorilor dar și părinților.
Astfel elevii de la Școala Gimnazială Spermezeu au obținut rezultate admirabile (primele trei locuri la clasa a VI-a) la Concursul Național „TERRA”- MICA OLIMPIADĂ DE GEOGRAFIE pentru clasele V-VII : FAZA JUDEȚEANĂ.
Concursul școlar național de geografie pentru clasele V-VII ,,Mica olimpiadă de geografie – Terra” se desfășoară în trei etape: etapa pe școală/locală, etapa județeană și etapa națională (realizează în mediu online). La toate etapele, concursul constă într-o probă teoretică (scrisă) de evaluare a competențelor specifice prevăzute în programă. Punctajul minim necesar pentru calificarea elevilor la etapa naţională este de 85 puncte. Din fiecare județ participă la etapa națională primii 5 (cinci) elevi pentru fiecare an de studiu (clasele a V-a, a VI-a, a VII-a), în ordinea descrescătoare a mediilor.
Având în vedere numărul de ore\saptamana=1 ora la disciplina geografie, e de înțeles căt trebuie muncit în plus pentru a obține rezultate bune.
Premiul I și calificarea la Etapa Națională: Moldovan Abigail Sonia (clasa a VI-a)
Premiul II și calificarea la Etapa Națională: Clapa Andrei Teodor (clasa a VI-a)
Premiul III și calificarea la Etapa Națională: Bâta Domina Elisabeta (clasa a VI-a)
Mențiune: Hognogi Teodora Bianca ( clasa a VI-a)
Clasa a VII-a, mentiunea I și calificarea la Etapa Națională: Coptil Larisa-Nicoleta
Elevii au fost coordonați de către Dir. Prof. Nistor Elisabeta-Adriana.
Tot rezultate frumoase a obținut și echipa echipa de Volei fete a Școlii Gimnaziale Spermezeu, care a participat la etapa județeană ONSS, unde a reușit să urce pentru al doilea an consecutiv pe prima treapta a podiumului, calificându-se pentru faza interjudețeană, (care va avea loc în 4 aprilie în jud. Sălaj) echipă coordonată de domnul profesor Poienar Marius.
De asemenea, Școala Gimnazială Spermezeu are rezultate la FAZA JUDEȚEANĂ la:
Olimpiada de Limba și Literatura Română (clasele V-VIII): Coptil Larisa Nicoleta MENȚIUNE.
Olimpiada de Religie ortodoxă
- Clapa Maria Nicoleta: Mențiunea I (9.40)
- Bindea Valentina: Mențiune
- Carhat Anișoara Denisa: Mențiune
Dir. Prof. Nistor Elisabeta-Adriana îi felicită pe copii și profesorii îndrumători pentru munca depusă și le urează mult succes la etapele și concursurile urmatoare!
După muncă întotdeauna rezultatele nu întârzie să apară.