Masa caldă pentru copiii de la creșe,  grădinițe,  din unitățile cu program prelungit, ba chiar și a unităților de stat din domeniu, care în medie este 250/ron/lună/copil, este asigurată de părinți.

Deputatul PNL Robert Sighiartău sare în ajutorul părinților, astfel că anul trecut a propus un proiect de lege pentru asigurarea unei alimentații sănătoase în unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar de stat, particulare și confesionale, autorizate sau acreditate. Proiectul de lege, atât de important pentru familiile care nu-și permit plata acestei mese, și nu numai, a trecut de Senat, iar în acest moment se află la Comisia de Invățământ din Camera Deputaților.

Deputatul PNL susține că va lupta ca acest proiect să devină realitate în grădinițe și școli.

,,Masă caldă pentru copiii noștri. Incă o măsura care vine în sprijinul familiilor.

Anul trecut am propus un proiect de lege pentru asigurarea unei alimentații sănătoase în unitățile de învățământ antepreșcolar și preșcolar de stat, particulare și confesionale, autorizate sau acreditate.

În acest moment, părinții plătesc masa zilnică a copiilor de la creșe, grădinițe, din unitățile cu program prelungit. O plătesc și la unitățile de stat din domeniu. (în medie 250ron/lună/copil).

Sunt foarte multe familii care nu-și permit plata acestei mese zilnice și atunci nu trimit copilul la creșă sau la grădiniță. Nu avem suficiente locuri la creșe și grădinițe de stat. Și atunci măsura subvenționarii mesei zilnice și la creșele și grădinițele private și confesionale va înlesni accesul copiilor acolo pentru multe alte familii.

ALIMENTAȚIA SĂNĂTOASĂ a copiilor reprezintă o problemă majoră în România de astăzi. Este legată de sănătatea lor, de deprinderea unor obiceiuri alimentare corecte, sănătoase, de abandonul școlar, de șansa pe care o dăm familiilor defavorizate și nu numai – ci și familiilor cu părinți foarte activi și ocupați.

Proiectul a trecut de Senat și se află la Comisia de Invățământ din Camera Deputaților.
Este un proiect pentru care mă voi lupta să devină realitate în grădinițele și școlile noastre.”, a transmis Robert Sighiartău într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here