Sisteme antinavă vor fi achiziționate de România, după ce Guvernul a aprobat și a trimis în Parlament proiectul documentului ce permite achiziționarea acestora, potrivit G4media.

După vânzarea aprobată de Departamentul de Stat din SUA, anul trecut în luna octombrie, printre achiziționarea sistemelor destinate apărării de coastă se numără și rachetele antinavă (NMS). Rachetele de tip NMS sunt destinate atacurilor antinavă ce depășesc linia orizontului.

,,Aceste sisteme antinavă ce vor fi achiziționate includ un vehicul de lansare mobil, o platformă de comandă, control și comunicații, platforme de transport și de conectare -deconectare, senzori, și aparatură de sprijin logistic, de întreținere și de testare, dar asemenea achiziții nu se limitează doar la atât”, potrivit declarației Ministerului român al Apărării Naționale.

Achiziționarea sistemelor antinavă s-ar putea ridica la valoarea de 137 milioane euro, iar potrivit legislației din România, achizițiile de armament sau cu caracter militar ce depășesc valoarea de 100 milioane de euro trebuie aprobate de parlamentul țării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here