În urma ședinței de Guvern, în care s-a modificat strategia națională de vaccinare, premierul Florin Cîţu a anunţat introducerea etapei a treia A. În această etapă vor avea prioritate pentru vaccinare angajaţii din mediul privat, potrivit adevarul.

„A fost introdusă etapa a treia A. Este o etapă intermediară, persoanele din sectorul privat care iniţial ar fi trebuit să fie în etapa a doua vor fi acum în etapa a treia A. Sunt acele persoane care intră în legătură directă cu mai mulţi cetăţeni dar din privat, de exemplu personalul din bănci, supermarketuri, etc.”, a explicat premierul.

În etapa a doua vor fi vaccinați cu prioritate angajaţii cheie din instituțiile publice.

„În etapa a doua intră personalul cheie şi aici să fie clar. Vorbim de personal cheie din instituţiile publice. Atunci când se vor face aceste liste le recomand, le spun conducătorilor acestor instituţii să aibă în vedere acel personal esenţial, nu vorbim de toată instituţia în aceste etape. În etapa a doua încercăm să menţinem acea distribuţie pe care am văzut-o la înregistrare 75% vârstânici şi persoane cu boli cronice, 25% angajaţi esenţiali”, a adăugat Florin Cîțu.

Premierul a anunțat că etapa a treia de vaccinare ar putea fi demarată mai repede, îm cazul în care producătorii de vaccin vor respecta planul de livrare.

„Suntem pregătiţi să accelerăm şi etapa a treia, care era programată să înceapă în luna aprilie, dacă vor veni aceste vaccinuri. Dacă Moderna se ţine de plan, putem să demarăm mai repede etapa a treia. Şi dacă AstraZeneca se ţine de plan atunci cu siguranţă vom accelera toate etapele.”, a mai spus premierul Florin Cîţu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here