Ninsoarea abundentă din ultimele zile a impus efectuarea de intervenții continue din partea autorităților responsabile de curățarea carosabilului. În misiunile din teren de verificare a stării drumurilor naționale și județene, prefectul Stelian Dolha a efectuat și verificări în bazele de deszăpezire, pentru a se asigura că stocurile de materiale antiderapante sunt suficiente pentru perioada imediat următoare.

În punctul de sprijin al Secției de drumuri Naționale Bistrița din Dealul Ștefăniței, stocurile necesită o suplimentare imediată, iar reprezentanții secției asigură faptul că acest lucru se va realiza până la sfârșitul zilei, pentru ca intervențiile să aibă continuitate.

Verificările vor continua și în zilele care urmează, pentru a monitoriza în teren situația stocurilor de materiale antiderapante.

În continuare, în județ, se circulă în condiții de iarnă. La acest moment nu sunt semnalata restricții de circulație.

Reamintim cetățenilor care au probleme în trafic din cauza stării drumurilor cauzate de fenomene meteo (gheață, polei, zăpadă) să semnaleze aceste situații la următoarele numere de telefon:

• pentru drumuri naționale: tel. 0263233615, 0263266620 – Dispecerat Secția de Drumuri Naționale Bistrița-Năsăud;

• pentru drumurile județene: tel. 0743064482 – ing. Gabriel Pop, Șef Serviciu Drumuri din cadrul Consiliului Județean Bistrița-Năsăud;

• pentru drumurile comunale se va lua legătura cu personalul din cadrul primăriilor;

• Inspectoratul pentru Situații de Urgență Bistrița al județului Bistrița-Năsăud: tel. 0263239404;

• Inspectoratul de Poliție județean Bistrița – Năsăud: tel. 0263203005;

În situații de urgență se va apela numărul unic pentru apeluri de urgență 112.

Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here