lucrările de modernizare
lucrările de modernizare

Au fost finalizate, săptămâna trecută, lucrările  de modernizare a drumurilor de interes local din comuna Livezile.

Conform unor declarații ale primarului Traian Simionca, 21 de străzi au fost asfaltate, pe o lungime de 10 kilometri.

Acest proiect a costat 1,5 milioane de euro și a fost finanţat din fonduri europene, prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală 2014-2020.

Satisfacţia mea este că am reuşit să implementăm acest proiect. Străzile trebuiau cadastrate, intabulate, apoi obţinerea finanţării.

(…) Proiectul a fost finanţat din fonduri europene. Amenajarea comunei o facem din veniturile proprii, de la bugetul local. Nu este costisitor să achiziţionăm flori sau arbori ornamentali.

Acum putem pune şi pe acele străzi flori, tei. Avem 5-6 muncitori în cadrul Primăriei care au în fişa postului „şi altele”, şoferii de microbuze şcolare, cei de la PSI, instalatorul, zidarul”, a precizat primarul Simionca.

Traian Simionca susține că lucrările de modernizare și strategia de dezvoltare a comunităţii trebuie să fie bazate pe o perspectivă de viitor!

Viziunea unui primar trebuie să fie una bazată pe următorii 10 ani, în corelaţie cu bugetul local. Toate proiectele pe care le-am făcut din fonduri europene, fonduri guvernamentale şi surse proprii au fost duse la bun sfârşit.

Mă bucur că avem încă în derulare proiecte. Până în octombrie 2021, avem extinderea reţelei de apă şi canalizare. Toate cele cinci sate aparţinătoare comunei Livezile, cu excepţia Cuşmei, vor avea apă şi canal integral.

Satul Cuşma are un proiect separat, care va fi depus la CNI. Mai avem un proiect de modernizare a 15 km străzi de 11 milioane euro, depus la CNI. Avem proiect în licitaţie pentru un bazin de înot în comuna Livezile, în spate la sala de sport, de 8,9 milioane lei.

Avem şcoli depuse la CNI, Livezile, Dorolea (şcoala veche), avem trei podeţe. Avem şi proiectul de gaz făcut în localitatea Livezile. Sunt proiecte mari”, a susținut Traian Simionca.

 

Sursa foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here