Forțele de ordine continuă verificările
respectării măsurilor de prevenire și limitare a răspândirii virusului Sars-Cov-2, impuse prin Legea nr. 55 din 2020!

Astfel, la nivel județean, au fost verificate peste 2800 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate de către forțele de ordine.

Persoaneloe fizice care nu respectă interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în cadrul acțiunilor desfășurate în intervalul orar 23.00-05.00 sunt sancționate!

,,Pentru prevenirea și limitarea infectării cu virusul Sars-Cov-2, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, forțele de ordine continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020.

Ieri, 13 noiembrie, la nivel județean, peste 162 de polițiști din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, polițiști locali, jandarmi, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și de la Protecția Consumatorului au continuat verificările pentru respectarea măsurilor de protecție impuse prin Legea 55/2020. Totodată, în același context, au mai fost organizate în tot județul 17 acțiuni punctuale, la care au acționat, în sistem integrat, 54 de reprezentanți ai instituțiilor cu atribuții în domeniul prevenirii și limitării răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Astfel, au fost verificate peste 2800 de persoane, aflate în izolare, carantină sau depistate în cadrul controalelor efectuate. Totodată, au fost verificate 180 de societăți comerciale, dintre care 61 cu privire la respectarea programului de lucru și au fost oprite pentru control 140 de autovehicule. Pentru neregulile constatate, polițiștii din cadrul I.P.J. Bistrița-Năsăud, împreună cu cei de la Poliția Locală au aplicat 125 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.500 de lei. Din totalul acestora, 23 de sancțiuni, în valoare de 18.000 de lei, au fost aplicate persoanelor fizice pentru  nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea/libera circulație, în cadrul acțiunilor desfășurate în intervalul orar 23.00-05.00, celelalte fiind pentru nepurtarea măştii de protecţie.

Pentru sănătatea și siguranța dumneavoastră, acțiunile polițiștilor împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. și instituții cu atribuții de control continuă și în perioada următoare. Respectați restricțiile privind circulația persoanelor în intervalul orar 23:00—05:00, evitați aglomerațiile, păstrați distanțarea fizică, purtați masca de protecție sanitară în mod corect!”, potrivit informațiilor transmise de IPJ BN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here