De la începutul lunii februarie, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice efectuează cercetări cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în declarații. Sunt bănuite mai multe persoane de pe raza județului de comiterea faptelor.

În contextul situației pandemiei și ca urmare a întreruperii activității, pe perioada stării de urgență și alertă pe teritoriul României, au fost stabilite unele măsuri în domeniul protecției sociale. Astfel, au fost acordate indemnizații de sprijin de 75% din câștigul salarial mediu brut. Acestea au fost oferite persoanelor care au obținut venituri anterior, exclusiv din drepturi de autor și drepturi conexe.

O femeie de 37 de ani din Năsăud și 6 bărbați cu vârste cuprinse între 26 și 39 de ani din Bistrița ar fi solicitat acordarea indemnizației de sprijin, ca urmare a întreruperii activității determinată de starea de urgență și alertă.

Cele 7 persoane ar fi declarat în mod fals că au obținut anterior venituri exclusiv din drepturi de autor și drepturi conexe. Declarațiile ar conține date necorespunzătoare cu adevărul. Există indicii cu privire la faptul că ar fi obținut și alte categorii de venituri.

Aceste persoane ar fi beneficiat până în prezent de indemnizații de sprijin cu o valoare cuprinsă între 2000 și 4000 de lei lunar.

Pentru documentarea întregii activități infracționale, investigațiile continuă în cadrul a 7 dosare penale. Cercetările cu privire la săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și fals în declarații sunt realizate de polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice.

Faza de urmărire este o etapă a procesului, reglementată de Codul de procedură penală. Aceasta are ca scop crearea cadrului de administrare a probatoriului. Activitatea nu poate în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here