Propunerea de acordare a unei zile libere plătite angajaților, în ziua de naștere a acestora, este un proiect de lege care se află în dezbaterea senatorilor. Această zi liberă ar fi acordată atât angajaților din sectorul public, cât și din sectorul privat, oferindu-le posibilitatea de a sărbători în mod adecvat ziua lor de naștere.

Propunerea de lege ar putea fi încurajatoare pentru angajați, oferindu-le un moment de respiro în care să se poată concentra asupra propriei lor sănătăți și a relațiilor personale, îmbunătățind astfel starea lor de bine și motivația la locul de muncă.

De asemenea, această zi liberă poate contribui la creșterea loialității angajaților față de angajator, ceea ce ar putea avea un impact pozitiv asupra performanței și productivității în general.

„Acordarea unei zile libere plătite atunci când își serbează nașterea va motiva salariații din țara noastră, sunt de părere inițiatorii măsurii. Astfel, aceștia consideră că, „în cadrul oricărei entități – instituție publică, organizație economică etc. -, resursa umană este singura resursă capabilă să producă și să reproducă toate celelalte resurse aflate la dispoziția acestei entități. Fie că vorbim de resursa financiară, tehnologică sau, după caz, materială. Un salariat motivat va contribui activ la creșterea eficienței organizației respective”, scrie avocatnet.ro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here