tăiere ilegală
tăiere ilegală

Polițiștii din cadrul unor acțiuni pentru combaterea delictelor silvice au prins doi bărbați din Galații Bistriței, respectiv Tărpiu. Aceștia au întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori și furt de arbori.

În urma cercetărilor efectuate, a fost identificat un bărbat de 51 de ani, din Galații Bistriței, bănuit de comiterea faptelor.

În urmă cu câteva zile se pare că bărbatul ar fi tăiat fără drept și ar fi sustras, dintr-o pădure situată pe raza localității Tărpiu, proprietate a comunei Dumitra, 12 arbori, de diverse specii.

Volumul total al arborilor tăiați este de 31,12 m.c., iar prejudiciul cauzat se ridică la 21.588 lei. Polițiștii continuă cercetările în acest caz.

În cadrul acțiunilor de verificare a transporturilor de material lemnos desfășurate de către polițiști, aceștia au mai depistat, pe raza municipiului Bistrița, un tânăr de 24 de ani, din Tureac, în timp transporta cu o autoutilitară cantitatea de 5,92 m.c. de cherestea.

La control, acesta a prezentat un aviz de însoțire a materialului lemnos în baza căruia mai efectuase un transport de material lemnos.

Tânărul a primit o amendă în cuantum de 5.000 lei, iar materialul lemnos, în valoare de 4.258 de lei, a fost ridicat în vederea confiscării.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here