coronavirus
coronavirus

Vești bune pentru trei localități din județul Bistrița-Năsăud!

Localitățile Galații Bistriței, Șieu Măgheruș și Monor trec în scenariul verde de funcționare, iar restricțiile de weekend se ridică în Monor.

În urma creșterii incidenței a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19, în ultimele 14 zile, în localitatea Uriu se aplică scenariul roșu de funcționare, iar în localitatea Giceu Giurgești se va aplica scenariul galben.

,,Conform Hotărârii C.J.S.U. 119/10.05.2021 intră în vigoare următoarele măsuri:

În unitatea administrativ-teritorială 𝐔𝐫𝐢𝐮 unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 3/1000 locuitori:
-se interzice activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.
-este interzisă organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

În unitatea administrativ-teritorială 𝗖𝗶𝗰𝗲𝘂 𝗚𝗶𝘂𝗿𝗴𝗲𝘀̗𝘁𝗶, unde incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu Covid-19 în ultimele 14 zile este mai mare decât 1,5/1000 și mai mică de 3/1000 de locuitori, intra în vigoare următoarele măsuri:
-activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00.
-aceleași restricții se aplică și în cazul activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Se aplică următoarele restricții în unitățile administrativ- teritoriale 𝐆𝐚𝐥𝐚𝐭̗𝐢𝐢 𝐁𝐢𝐬𝐭𝐫𝐢𝐭̗𝐞𝐢, 𝐌𝐨𝐧𝐨𝐫, 𝐒̗𝐢𝐞𝐮 𝐌𝐚̆𝐠𝐡𝐞𝐫𝐮𝐬̗, unde incidența cumulată la 14 zile este mai mică sau egală cu 1,5/1000 de locuitori. Astfel, activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, se va desfășura fără a depăși 50% din capacitatea maximă a spațiului și în intervalul orar 6:00-22:00. Aceleași restricții se aplică și activității operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

Se ridică restricțiile pentru zilele de vineri, sâmbătă și duminică, aplicate în conformitate cu prevederile Hotărârii de Guvern nr. 348/2021, pentru unitatea administrativ teritorială Monor.

Purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

Măsurile prevăzute în prezenta hotărâre se aplică pentru o perioadă de 14 zile, urmând a fi reevaluate la finalul acesteia.

Prevederile prezentei Hotărâri intră în vigoare la data de 11 mai 2021.”, transmite Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here