Pe data de 12 februarie, polițiștii din Biroul Rutier au oprit pe Drumul Sigmirului, în timpul activităților de control în trafic, un autoturism cu numere de București care era condus de o femeie.

Când aceasta a prezentat permisul de conducere, polițiștii au constatat că acesta aparținea unei alte femei cu vârsta de 32 de ani. Ulterior, polițiștii au identificat conducătoarea auto ca fiind o femeie din Bistrița în vârstă de 29 de ani. Verificările ulterioare au arătat că aceasta era posesoare a unui permis de conducere, însă era interzisă să conducă pe drumurile publice din cauza unei suspendări a dreptului de a conduce.

„Totodată, polițiștii au constatat că femeia de 32 de ani i-ar fi încredințat celei de 29 de ani permisul de conducere, valabil, pentru a-i servi la legitimare, fără drept. Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul etilometru, rezultatul fiind negativ.

În ceea ce privește autoturismul condus de aceasta, în urma verificărilor, polițiștii au constatat că nu are poliță de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie și au reținut certificatul de înmatriculare și plăcuțele cu numărul de înmatriculare aplicate. Totodată, autoturismul avea suspendată înmatricularea de drept din data de 21.01.2023, nefiind solicitată transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra vehiculului în termenul legal de 90 de zile, conform legii. Toate abaterile constatate au fost sancționate contravențional de polițiștii rutieri.

În cauză a fost întocmit și dosar penal, iar cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și fals privind identitatea.”, transmite IPJ BN.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here