Întrebat de reporteri despre rotația guvernamentală, premierul Nicolae Ciucă a anunțat miercuri că își prezintă demisia vineri, 26 mai, conform calendarului.

„Vineri este ziua în care, conform calendarului, îmi voi depune mandatul”, a precizat Ciucă.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a declarat că va lua o decizie cu privire la rămânerea sau nu în Executiv până la sfârșitul săptămânii, spunând că: „Se consumă ziua de vineri şi voi lua o decizie”.

Premierul a vorbit şi despre negocierile care se poartă pentru ministere și a precizat că în prezent au loc negocieri și discuții pentru elaborarea unei versiuni de protocol sau reluarea ministerelor la nivelul fiecărei părți. Procesul de negociere a ipotezelor ministerului este binecunoscut, deoarece fiecare minister este preluat printr-o procedură specifică și apoi negociat individual. Este tipic ca ierarhia să fie stabilită pe baza ponderii fiecărui partid în Parlament și a coaliției.

„Există în momentul de faţă discuţii, negocieri, astfel încât fie există varianta protocolului, fie negocieri şi reasumare de ministere la nivelul fiecărui partid. Ştiţi foarte bine cum se fac astfel de negocieri, modul în care se asumă fiecare minister are o anumită procedură, după care se negociază pe fiecare minister în parte. Este normal să existe o ierarhizare în funcţie de ponderea fiecărui partid în Parlament şi în coaliţie”, a precizat Ciucă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here