Din cauza faltului că în ultimele 14 zile, incidenţa cazurilor de îmbolnăviri cu CoVid-19 este mai mare decât 3/1000 de locuitori, în municipiul Bistrița se aplică noi măsuri pentru împiedicarea răspândirii noului Coronavirus! Masca este obligatorie în toate spațiile publice deschise.

,,Întrucât în această unitate administrative-teritorială, în ultimele 14 zile, incidenţa cumulată a cazurilor de îmbolnăviri cu CoVid-19 este mai mare decât 3/1000 de locuitori, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Bistrița-Năsăud a adoptat Hotărârea nr. 59/ 27.10.2020.

Prin această Hotărâre:

– se suspendă activitatea operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și activitatea operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc.

– purtarea măștii de protecție, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie pentru toate persoanele care au împlinit vârsta de 5 ani, în toate spațiile publice deschise.

– activitatea restaurantelor şi cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă doar pentru clienţii cazaţi în unităţile de cazare.

– în situaţia în care activitatea operatorilor economici este restricţionată sau închisă, se permite prepararea hranei şi comercializarea produselor alimentare şi băuturilor alcoolice şi nealcoolice care nu se consumă în spaţiile respective.

– se interzice organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte.

Aceste măsuri vizează toate localitățile componente ale municipiului Bistrița(Ghinda, Sărata, Sigmir, Slătinița, Unirea, Viișoara).

Aceste măsuri intră în vigoare începând cu data de 28 octombrie 2020.”, conform Instituției Prefectului Bistrița-Năsăud!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here