localuri
localuri

Chiar dacă încă ne aflăm în stare de alertă, toate restaurantele și localurile publice, din interiorul clădirilor ar putea funcționa în acest caz, însă condiția este de a se păstra distanțarea socială.

Iată ce ar trebuit să se implementeze:

  • cel puțin doi metri de distanțare între mese;
  • un număr de maximum patru persoane la o masă;
  • mesele vor trebui despărțite prin panouri separatoare.

Legea 55/2020 prevede că, „pe durata stării de alertă se poate suspenda consumul produselor alimentare și băuturilor alcoolice și nealcoolice în spațiile comune de servire a mesei din restaurante, hoteluri, moteluri, pensiuni, cafenele sau alte localuri publice, atât în interiorul, cât și la terasele din exteriorul acestora.

Pe durata stării de alertă poate fi permisă prepararea hranei și comercializarea produselor alimentare și băuturilor alcoolice care nu se consumă în spațiile menționate la alin. (1), cu excepția teraselor unde se respectă măsurile de protecție sanitară”.

Însă, patronii localurilor publice, care se află în interiorul clădirilor, au o mică speranță ca acestea să funcționeze și pe timp de pandemie, deoarece PMP inițiază un nou proiect:

„măsura prevăzută la alin. (1) nu se aplică în cazul operatorilor economici care asigură păstrarea unei distanțe de minimum 2 metri între mese și participarea maximum patru persoane la o masă, precum și departajarea spațiului comun prin panouri separatoare între mese”.

Toate aceste lucruri vor fi posibile, doar dacă Parlamentul va adopta proiectul, iar președintele țării, Klaus Iohannis, îl va promulga.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here