Secretarul de stat al Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a vizitat astăzi primăria Bistrița. S-a discutat despre proiectele orașului care sunt în derulare pentru dezvoltarea Bistriței.

Printre proiectele pe care primăria le are în plan pentru viitor se află și contruirea a trei creșe pentru care s-au identificat deja locațiile și s-au depus solicitările.

„Am primit, azi, vizita d-lui Claudiu Răcuci, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, cu care, alături de specialiști din Primărie, am purtat discuții aplicate despre proiectele aflate în derulare sau avute în vedere pentru dezvoltarea municipiului.

O temă importantă a constituit-o noul PNDL 3, care ar putea fi demarat din septembrie anul curent sau din ianuarie anul viitor, pentru a putea fi preluate numeroasele proiecte pe infrastructură ale UAT-urilor, care grevează momentan activitatea Companiei Naționale de Investiții. Totuși, potrivit secretarului de stat Răcuci, pentru proiectele aflate în fazele de licitație sau de execuție nu sunt probleme.

O veste bună ar fi și că programul pentru construirea de creșe prin CNI este aproape gata de lansare și deja se primesc cereri. Municipalitatea intenționează să construiască 3 creșe noi la Bistrița, pentru care a identificat locațiile și a depus solicitările.

Pe de altă parte, o serie de investiții vor fi posibile prin PNRR, unde un municipiu reședință de județ ar avea prevăzută o sumă fixă de 11 milioane euro pentru planuri de renovare și anvelopare a blocurilor, cu mențiunea că nu ar fi necesară vreo cotă de cofinanțare din partea autorității locale sau a cetățenilor, iar principiul va fi „primul venit, primul servit”.

În ce privește contractele aflate în derulare, unde constructorii cer prețuri mai mari din cauza scumpirii materialelor și manoperei, Ministerul Dezvoltării dă asigurări că nu vor exista probleme în actualizarea sumelor, ce revine automat finanțatorului. Cu toate acestea, secretarul de stat consideră că toate aceste inconveniente vor dispărea odată cu renunțarea la criteriul „cel mai mic preț” în atribuirea contractelor, de natură să aducă prețuri corecte în desfășurarea licitațiilor publice.”, a scris primarul municipiului Bistrita. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here