Directoarea Liceului de Arte ,,Corneliu Baba”, Laura Todoran, a aflat ieri faptul că din toamnă se va desființa clasa de Arhitectură, fără a i se oferi vreun motiv. În urma acestei vești, elevii au fost cei mai revoltați, exprimându-și opiniile pe rețelele de socializare.


,,Mi-am dorit încă din clasa a 6-a să ajung la acest liceu, aveau mici tabere de vară unde am ajuns întâmplător. Am rămas surprinsă de oamenii de acolo și cu câtă plăcere își dedicau timpul lor din vară. Sunt a 10-a, deci practic am prins un semestru și puțin din toți anii de liceu, dar lunile acelea în care mergeam, înseamnă amintiri, oameni noi, experiențe noi. Am început să observ multe lucruri la mine datorită profesorilor pe care îi am atat la materiile de specialitate cât și la restul. Am observat încă dinainte să întru la liceu cât de unic e acel loc și încă îmi susțin această părere.” a transmis Iulia Tocianiuc, elevă la Liceul de Arte ,,Corneliu Baba”.

Paul Avram, elevul repezentant în Consiliul de Administrație al Liceului de Arte ,,Corneliu Baba” a oferit pentru POV21 Bistrița-Năsăud câteva informații în urma unei ședințe:

,,În lipsa unei reacții oficiale a Consiliului Județean al Elevilor Bistrița-Năsăud asupra desființării clasei de arhitectură, astăzi, 16 ianuarie 2021, a avut loc ședința Adunării Generale a Consiliului Școlar al Elevilor din Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița prin care s-au stabilit următorii pași în încercarea de a soluționa această problemă. În primul rând, ne vom exprima poziția față de hotărârea Inspectoratului Școlar Județean Bistrița-Năsăud de a renunța la clasa de arhitectură în anul scolar 2021-2022, printr-o scrisoare adresată domnului Inspector General, Mihai Mureșan. Avem în vedere inițierea unor petiții prin care profesorii, elevii, dar și părinții să-și exprime susținerea privind clasa de arhitectură. Este esențială consultarea tuturor părților care formează contractul educațional. Considerăm că această decizie contravine intereselor părinților și elevilor care doresc să urmeze clasa a 9-a la Liceul de Arte „Corneliu Baba”, secția Arhitectură și Design. Având în vedere că, în acest liceu există două clase pentru fiecare an, Arte Plastice, respectiv Arhitectură, cifra de școlarizare va fi redusă la 50%. Nu este just ca decizia să fie aplicată precum în celelalte licee, aceste clase având specializare unică în județ. Nu ne-au fost prezentate criteriile după care a acționat Inspectoratul. Țin să menționez că Liceul de Arte „Corneliu Baba” Bistrița este o unitate de învățământ cu numeroase premii, fie că vorbim de olimpiadele școlare de cultură generală sau de cele de specialitate. Anual avem premii la Olimpiada Națională de Arte Vizuale, Arhitectură și Istoria Artei. Toate acestea n-ar fi posibile fără profesorii noștri cărora le mulțumim că ne sunt alături.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here