Bistrița

Primarul municipiului Bistrița, Ioan Turc, a anunțat joi, 2 decembrie, într-o conferință de presă programul evenimentelor care vor avea loc în Bistrița în întâmpinarea Sărbătorilor de iarnă.

Primăria Bistrița dă startul sărbătorilor de iarnă în seara zilei de duminică 5 decembrie, în ajun de Moș Nicolae, când va fi aprins iluminatul festiv în centrul orașului și pe străzi.

În aceeași zi se va deschide Târgul de Crăciun, va fi inaugurat patinoarul sintetic, vor avea loc un spectacol pentru copii susținut de Gașca Zurli și un concert de colinde cu Ducu Bertzi.

Aprinderea luminilor de Crăciun se va face la ora 17.00, pe pietonalul Liviu Rebreanu. Imediat după acest moment, va intra în scenă Gașca Zurli.

Tot la ora 17.00 va fi deschis patinoarul sintetic amplasat în Piața Centrală, cu o suprafață de aproape 600 mp. Costurile lui se ridică la 625.038 lei. Vor fi disponibile 100 de perechi de patine. „Este o suprafață identică cu cea de la Cîrța, din județul Harghita, pe care se antrenează echipa națională de hochei și unde funcționează o academie de hochei”, a spus primarul Ioan Turc în conferința de presă.

În aceeași seară este programat și un concert de colinde, susținut de Ducu Bertzi și Florin Săsărman.

Târgul de Crăciun din centrul orașului va fi deschis până în ziua de 31 decembrie.

„Iluminatul festiv va fi deschis la ora 17.00. Imediat după ce se va deschide iluminatul festiv, vom avea Gașca Zurli. Tot la ora 17.00, vom deschide patinoarul sintetic, un patinoar cu o suprafață de aproape 600 mp, vom avea 100 de perechi de patine de închiriat și toată recuzita necesară pentru ca oamenii care vor dori să patineze să o poată face. Tot în data de 5, vom avea și un concert de colinde susținut de Ducu Bertzi și Florin Săsărman”, a anunțat primarul Ioan Turc.

Legat de organizarea evenimentelor de sărbători, primarul Ioan Turc a mai precizat: „Va fi un cadru absolut legal. Bistrița este în scenariul verde, să dea bunul Dumnezeu să scadă în continuare incidența. Nu dorim să excedem cadrului legal. Evenimente de acest gen au loc în orașele mari din țară, iar eu îmi doresc ca bistrițenii să simtă că trăiesc într-un oraș autentic. Copii sunt testați la școală, conform reglementărilor în vigoare.

La Cluj, în perimetrul târgului de Crăciun, pot să participe cel mult 2.000 de oameni simultan. Suprafața la care noi ne raportăm, pietonalul Liviu Rebreanu și Piața Centrală, are undeva la 6.000 mp. La această suprafață ne vom raporta, vă sigur că nu vom încălca legea. Vor fi prezente forțe de ordine într-un număr suficient de mare: Poliție Locală, Jandarmerie.

Nu discut despre certificatul verde în acest moment. Vă dau un exemplu: la Brașov, nu se solicită certificatul verde. Nu cred că vom cenzura participarea la evenimente în aer liber în funcție de certificatul verde, ținând cont că Bistrița are o incidență scăzută. Este punctul meu de vedere în acest moment”.

Conferința de presă susținută de Ioan Turc ce prevede programul de sărbători:

Anul acesta, municipalitatea a alocat peste 400.000 de lei pentru închirierea de noi ornamente de Crăciun, o sumă dublă față de anul trecut.

Cu puțin înainte de Ziua Națională, pe pietonalul Liviu Rebreanu a fost amplasat și bradul, unul stilizat, dar diferit de cel de anul trecut, aceasta fiind și solicitarea primarului Bistriței către cei care au amplasat ornamentele de sărbătoare, să nu fie aceleași în fiecare an, ca oamenii să se bucure și să fie surprinși.

„Brad artificial în centru, desigur, acesta este mesajul pe care trebuie să îl transmitem. Puteam să mergem pe varianta de a cumpăra anumite piese, dar asta ar fi însemnat să ne repetăm în fiecare an cu aceleași ornamente. Anul acesta am mers pe ideea de a orna orașul altfel, adică mai frumos, încercând să-i surprindem pe bistrițeni cu soluții pe care să le agreeze, care să le facă plăcere. De aceea, pe lângă piesele pe care le avem în proprietate, am angajat și cheltuieli pentru închirierea unor piese noi”, a spus Ioan Turc.

Elementele de iluminat festiv au fost amplasate pe străzi, bulevarde, în parcuri, rondouri, esplanade, la intrările și ieșirile din oraș, și sunt cu traversări și elemente de stâlp sau doar cu elemente de stâlp.

Anul acesta nu doar orașul Bistrița, ci și localitățile componente Ghinda, Sigmir, Slătinița, Unirea, Viișoara și Sărata vor fi iluminate festiv de sărbători.

Cum va arăta pietonalul Liviu Rebreanu 

Surse foto: Primăria Bistrița

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here