Aproape 13 mii de elevi nu au participat la proba de Limba română din cadrul simulării Evaluării Naționale 2023

Simulările pentru Evaluarea Națională au început cu proba la Limba și Literatura română în data de 20 martie, în zilele următoare urmând să se desfășoare probele la Matematică, în 21 martie și la Limba și Literatura maternă în 22 martie.

Conform informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, la Simulările pentru Evaluarea Națională au fost prezenți 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent, iar 4 dintre aceștia au fost eliminați în urma unor tentative de fraudă.

Probele încep la ora 9:00, moment în care, în fiecare sală, sunt distribuite subiectele. Accesul elevilor în săli este permis până la ora 8:30. Timpul destinat elevilor în finalizarea  unei lucrări scrise este de două ore.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi competenţelor asociate acestora, conform programelor, notele putând fi trecute în catalog doar la dorința elevilor, începând cu data de 29 martie, când vor apărea rezultatele. Subiectele, cât și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15:00.

Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a va începe pe 19 iunie. Pentru ca elevii să se poată pregăti pentru examene, Ministerul Educației a publicat modele de subiecte pentru Evaluarea Națională 2023.

Mult succes elevilor!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here