Bistrița

Municipiul Bistrița a ajuns la o rată de infectare de 2,90 la mia de locuitori. Mai este foarte puțin până la depășirea incidenței 3, moment în care se vor aplica o serie de restricții speciale, după ce Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va emite hotărârea: se vor închide sălile de spectacole și de cinema, restaurantele, cafenelele, terasele, barurile, cluburile și discotecile, piscinele interioare, sălile de jocuri.

„Rata incidenței în municipiul Bistrița se apropie de 3/1000 locuitori. Suntem astăzi într-o situație critică, cu o incidență la nivel de municipiu de 2,90, cu un număr de 14 decese în ultimele 4 zile cauzate de Covid și 629 de cazuri confirmate pozitiv. Este îngrijorător faptul că în spitalele din municipiul Bistrița și orașul Năsăud s-a ajuns deja la ocuparea locurilor alocate bolnavilor infectați, atât pe secția de terapie intensivă (9), cât și pe cea de boli infecțioase (139)”, a anunțat Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud.

Potrivit Hotărârii de Guvern privind prelungirea stării de alerta pe teritoriul României (valabilă începând cu data de 10 septembrie), în unitățile administrativ-teritoriale unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3/1000 locuitori se interzic următoarele:

  1. organizarea și desfășurarea activității în cadrul cinematografelor, instituțiilor de spectacole și/sau concerte;
  2. spectacolele de tipul drive-in;
  3. organizarea și desfășurarea în aer liber a spectacolelor, concertelor, festivalurilor publice și private sau a altor evenimente culturale;
  4. activitățile recreative și sportive în aer liber;
  5. evenimentele private cum ar fi nunți, botezuri, mese festive etc., atât în exterior, cât și în exterior;
  6. desfășurarea activității în baruri, cluburi și discoteci;
  7. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare;
  8. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, în interiorul clădirilor, precum și la terase;
  9. activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc.

„Din păcate, există riscul interzicerii organizării evenimentelor menționate mai sus, în municipiul Bistrița și în alte localități, în week-end-ul care urmează. Vă rugăm să respectați cu strictețe măsurile de protecție a sănătății ce presupun distanțarea fizică și purtarea măștii, precum și evitarea zonelor aglomerate! Nerespectarea acestora este factorul care stă la baza răspândirii cazurilor de îmbolnăviri!”, transmite Instituția Prefectului.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here