Pentru a determina numărul de români care doresc revenirea României la monarhie, a fost realizat un sondaj telefonic pe un eșantion de 864 de subiecți reprezentând populația adultă (18 ani și peste) la nivel național, în perioada 29 mai – 1 iunie. Sondajul Avangarde a fost intitulat ”Instituţia monarhică în România; Percepţii şi reprezentări”, scrie News.ro.

La întrebarea dacă România ar trebui să revină la o monarhie așa cum a fost până în 1947, 66% dintre cei chestionați au răspuns negativ, în timp ce 18% au răspuns afirmativ. 13% dintre respondenți nu au putut oferi un răspuns definitiv.

Dintre toți cei chestionați, 44% au o opinie favorabilă cu privire la semnificația instituției monarhice în istoria României, în timp ce 30% au o viziune defavorabilă, iar restul de 22% nu își formează încă o opinie.

La întrebarea despre părerile lor despre regele Regatului Unit, Carol al III-lea, 35% dintre respondenți și-au exprimat o opinie favorabilă, în timp ce 45% au spus că opinia lor este neutră. Între timp, 12% dintre respondenți au avut păreri nefavorabile, 2% au fost nesiguri sau nefamiliarizați cu Regele, iar 6% au ales să nu răspundă.

Sursă foto: Facebook

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here