Dacă nu ai planuri în 13-14 august, atunci ia-ți familia, prietenii, o pătură și multă dispoziție bună și vino la Star Party – Perseide 2021! 

Anul acesta, timp de două zile, îți propunem o locație nouă (click pentru a vedea în Google Maps) pentru tradiționala întâlnire cu Perseidele: Pensiunea Lionas Holiday din localitatea Strâmba, județul Bistrița-Năsăud. 

Perseidele sunt o ploaie de meteori, ce intră în atmosfera Pământului, anual, pe data de 12 august, la viteze foarte mari și pe traiectorii paralele, putând fi numărați chiar și 100 de meteori pe oră. De dimensiuni extrem de mici, majoritatea meteorilor se dezintegrează în atmosferă și nu ajung niciodată să lovească suprafața Pământului.

Cum se întâmplă la fiecare ediție, vom face o introducere în orientarea pe cer, cu lasere astronomice, urmând apoi să discutăm aplicat despre Constelațiile Zodiacale vizibile pe timpul verii.

De unde provine denumirea de „Perseide”?

Substratul denumirii îl regăsim în mitologia greacă. Perseu era fiul Danaei și al lui Zeus, care pentru a ajunge la aceasta, a luat forma unei ploi de aur. Momentul de glorie al lui Perseu a fost cel în care a înfruntat cu mult curaj și dibăcie Gorgonele. Pus în dificultate de faptul că privirea Meduzei poate transforma pe oricine în stană de piatră, acesta s-a folosit de scutul primit de la Atena. Privind reflexia Gorgonei în scut, Perseu a reușit să-i taie capul, ieșind învingător din această aventură primejdioasă.

Deoarece Perseu a îndeplinit dorința zeilor de a o ucide pe Meduza, ploii de stele i se atribuie simbolic rolul de dar pentru omenire, devenind o ocazie memorabilă de a ne exprima cu toții dorințele, cu ochii ațintiți spre cer.

Pe lângă serile de vineri și sâmbătă, cu muzică, filme, foc de tabără și multă distracție acompaniate de ploi stelare, colegii noștri au pregătit niște activități destinate atât familiilor cu copii, cât și petrecăreților înflăcărați.

Star Party – Perseide 2021 începe vineri, 13 august,  la ora 17, Pensiunea Lionas Holiday, din localitatea Strâmba (click aici pentru a accesa locația), iar programul complet îl poți vedea mai jos.

Vineri, 13 august la Pensiunea Lionas Holiday (Strâmba):  

17:00 – 19:00

 • Face painting pentru copii;
 • Tatuaje temporare cu henna;

19:00 – 21:00

 • Introducere demonstrativă în astronomie și instrumente astronomice;

21:00 – 23:00 

 • Film pe ecran de 4 metri în aer liber;

23:00 –  05:00 

 • Party sub ploaia de stele căzătoare și foc de tabără.

Sâmbătă, 14 august:

11:00 – 15:00 

 • Drumeție Vf. Heniu Mare din Munții Bârgăului, cu ghid;

17:00 – 18:00

 • Treasure Hunt;
 • Activități sportive (întreceri cu sacul, volei etc);

19:00 – 20:00 

 • Mini curs de dans – Bachatta;

18:00 – 21:00 

 • Concursuri distractive; Jocuri în aer liber;

21:00 – 23:00 

 • Film pe ecran de 4 metri în aer liber;

23:00 – 05:00

 •  Party sub ploaia de stele căzătoare și foc de tabără.

Intrarea și participarea la activități este liberă.

Cât despre cazare, anul acesta, doritorii au posibilitatea de înnoptare la Pensiunea Lionas Holiday House (contact: 0732 008 845) sau în campingul special amenajat cu dușuri.

Tarifele pentru cazare vor fi: 

-cameră matrimonială 100 lei/noapte

-cameră comună 50 lei/noapte.

Contra cost, vă oferim mâncare tip grătar, ceaun, băutură alcoolică și nealcoolică, iar ca relaxarea să fie completă vă oferim și un ciubăr cu apă sărată încălzită având capacitate de 10 persoane.

Nu în ultimul rând, pentru că momentele unice trebuie imortalizate, vom amenaja un colț special unde veți găsi articole amuzante ca fotografiile voastre să fie cât mai reușite. Vom încheia seara cu lansarea de lampioane și nelipsitul after party!

Vă așteptăm!

 

Sponsorul evenimentului: Tub Integral

 

 

 

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here