Stelian Dolha
Stelian Dolha

Începând de mâine, 07 august, Stelian Dolha, prefectul județului Bistrița-Năsăud se va retrage din funcție. Acesta a demisionat!

Acesta va fi înlocuit de Eugean Curteanu, care este actualul subprefect și fost secretar de stat în ministerul Dezvoltării.

În cadrul conferinței de presă susținută de Stelian Dolha, a anunțat că va fi eliberat de Guvern din funcția de prefect. Acesta va fi candidatul alianței PNL-USR-PLUS la șefia Consiliului Județean.

„Este ultima mea conferință de presă în calitate de prefect al județului Bistrița-Năsăud. Știți foarte bine că am fost desemnat de către PNL ca propunere de candidat din partea partidului la președinția Consiliului Județean. Puteam să o mai întind, să o duc până pe de data de 18, așa cum foarte mulți m-au sfătuit. Dar eu cred și v-am și spus lucrul acesta, alegerile locale de pe 27 septembrie nu o să le organizez eu în calitate de prefect. La alegerile din 27 septembrie o să fiu candidat la funcția de președinte al Consiliului Județean și cred că lucrurile trebuie separate încă de la început. Așa este corect.”, a declarat Dolha.

„Eugen Curteanu este cel care o să preia frâiele acestei instituții. Este decizia premierului de mâine, pentru că practic mâine am cerut eliberarea mea din funcția de prefect al județului și o să fie o hotărâre de Guvern în urma căreia o să fiu eliberat din această funcție. (…) Eugen Curteanu are experiență ca subprefect acum, în această perioadă, practic tot ce a prins pe toată pandemia, și, bineînțeles, și ca ministru secretar de stat în ministerul Dezvoltării, funcție pe care a onorat-o înainte. Chiar dacă vorbim doar de o perioadă de opt luni de zile de când am preluat acest portofoliu și ne-am confruntat de la începutul martii deja cu pandemia, să știți că nu a fost deloc simplu.”, informează Stelian Dolha.

„Trebuie să răspund la o întrebare pe care mi-am pus-o în primul rând mie – ce se întâmplă cu această instituție după ce eu plec? Vă spun că plec liniștit și împăcat că instituția este așezată acum pe un făgaș normal. Cu alte cuvinte, oamenii știu foarte bine ce au de făcut în această instituție. Comitetul Județean pentru Situații de Urgență nu mai este în situațiile pe care le-am avut la începutul pandemiei, când, știți foarte bine, lucrurile se schimbau de la o oră la alta. Era atâta nesiguranță pentru că era o situație nouă cu care ne confruntam și pe care am avut-o la nivel local, la nivel județean, la nivel național și mondial. Pandemia asta este ceva nou care ne-a prins și ne-a luat prin surprindere de la bun început.”, a transmis prefectul.

Despre scurtă activitate pe care a condus-o timp de opt luni spune că este mulțumit și faptul că s-a implicat în totalitate.

„Activitatea mea de prefect, în puținul timp pe care l-am avut… Sunt mulțumit de activitatea mea și vă spun și de ce. Poate că nu o să fiu suficient de modest, dar mi-au spus prieteni și cunoscuți că în sfârșit au aflat și ei cu se se ocupă Instituția Prefectului și ce face Prefectura. Poate exagerează, dar adevărul e că am prins și o perioadă foarte grea în care nu aveai de ales ca prefect. Ori te mișcai, ori plecai! Nu puteai aici să fii cu jumătate de măsură. M-am implicat pentru că asta e felul meu de a fi. Eu nu pot să concep viața asta decât așa – să mă dăruiesc în totalitate. În momentul în care am acceptat provocarea asta, am dus-o până la capăt.”, a concluzionat Dolha.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here