RAAL
RAAL

Prefectul Stelian Dolha a făcut o vizită companiei RAAL, cu scopul de a discuta disponibilizarea a sute de angajați.

Paul Ilieș, directorul companiei RAAL, este de acord cu soluția propusă, și anume, reducerea timpului de lucru a angajaților.

„Personalul format din meseriași care corespund o să fie bătuți în cuie, restul vor fi împărțiți în două grupe – o saptămână la muncă, o săptămână acasă. 40% din personal rămâne angajat permanent, restul vor lucra jumătate din program.

Aceasta este soluția pe care am găsit-o împreună cu Paul Ilieș, directorul general al marii companii bistrițene producătoare de sisteme de răcire și schimbătoare de căldură, RAAL.

Am fost îngrijorat de faptul că una din cele mai mari companii din județul nostru, furnizori pentru Continental, Porsche, Samsung, John Deer, Northvolt – o companie care lucrează cu Tesla și multe altele, a fost afectată economic de pandemia cauzată de coronavirus.

Forța de muncă pe care a creat-o RAAL nu este deloc neglijabilă, iar posibilitatea disponibilizării atâtor persoane a fost un șoc, drept pentru care am fost de îndată la RAAL pentru a discuta ce se poate regla din acest punct de vedere.

Din fericire, Ministerul Muncii și Protecției Sociale a dispus o măsură prin care statul oferă o indemnizație de 75% din diferența dintre salariul initial și  salariul de după modificarea programului de lucru.

Este un colac de salvare pentru acești angajați, dar și pentru firme, pentru perioada asta, care sper eu că e una de tranziție spre o perspectivă mai bună, în care pandemia cauzată de CoVid-19 va fi o amintire.”, a declarat prefectul Stelian Dolha.

 

Sursa foto/info: Facebook – Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here