didactice
didactice

Cine poate înțelege disperarea cadrelor didactice, cine?

„Prind post, nu prind post“ – Uite așa se joacă posturile didactice cu viitoarele cadre didactice.

O notă peste 7 obținută la Titularizare nu înseamnă neapărat că persoana respectivă este cadru didactic titular. Pentru a deveni titular, pe perioadă nedeterminată, trebuie să existe posturi titularizabile la disciplina pe care ați dat examen. Ce înseamnă post titularizabil: vacant, viabil cel puțin 4 ani, complet.

 

Repartizarea acestor posturi se face în ordinea descrescătoare a notelor obținute la Titularizare 2020, indiferent de județul în care s-a susținut examen. Pentru a participa la repartizare în alt județ, un candidat va trebui să facă o cerere în perioada 6-7 august adresată ISJ la care va fi repartizarea.

Pare simplu, nu-i așa?

Când în sală zeci de candidați așteaptă cu sufletul la gură să primească un post pentru anul școlar 2020-2021 și inspectorul de la resurse umane îți spune „stoc epuizat“ ce-i de făcut?!

„Dacă te gândești la un doctor, un avocat sau un dentist care ar avea la ușă 40 de oameni în același timp, fiecare dintre ei cu diferite nevoi, printre ei aflându-se și unii care nu sunt doriți și dau naștere la tot felul de probleme, iar doctorul, avocatul sau dentistul trebuind să îi trateze pe toti cu toată competența sa profesională timp de nouă luni, atunci poate că ai putea să îți dai seama ce înseamnă slujba de profesor“ – declară un viitor cadru didactic fără post!

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here