Creșa Bistrița a fost recent gazda unui eveniment deosebit – schimbul de experiență derulat în cadrul parteneriatului Educația pentru valori, alături de partenerul lor, Creșa Brașov. Evenimentul s-a desfășurat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bistrița și a Inspectoratului Școlar Județean Bistrița- Năsăud, reunind profesioniști dedicați din domeniul educației.


Activitățile cuprinse în program au fost variate și s-au desfășurat sub formă de workshop și atelier, astfel:

● Atelier de Literație: Comunicarea empatică cu cei mici, susținut de Alina Oancea;
● Workshop: Tehnici de aplicare a managementului participativ. Dezvoltare instituțională prin programul Erasmus +, susținut de inspectorul școlar pentru proiecte educaţionale, prof dr. Doina Macarie și inspectorul școlar pentru management instituțional, prof. Marioara Bozga.

Prin aceste activități, participanții au avut oportunitatea să descopere și să dezvolte metode inovatoare, încurajând astfel colaborarea, schimbul de idei și învățarea reciprocă, toate acestea cu scopul de a îmbunătăți calitatea educației pentru cei mici.

,,Cu mare bucurie și căldură am primit echipa Creșei Brașov, în orașul nostru.”

În programul activităților a fost cuprinsă vizitarea a trei creșe din Bistrița, unde au putut observa organizarea mediului educațional, baza materială și importanța colaborării între instituțiile județului Bistrița- Năsăud, în vederea asigurării climatului prielnic dezvoltării copiilor. De asemenea, întreaga activitate a oferit momente pline de voie bună, în care participanții au avut șansa să socializeze și să creeze legături profesionale durabile. Acestea, au adus oameni pasionați de educație împreună, contribuind la creșterea și dezvoltarea comunității educaționale.

Suntem mândri că am deschis oportunități de dezvoltare profesională și personală a celor implicați din învățământul antepreșcolar și încrezători că această colaborare va avea un impact pozitiv asupra viitorului educației, în ambele comunități. Ne angajăm, să susținem astfel de inițiative și să promovăm valorile educaționale pentru a oferi educație de calitate copiilor noștri și pentru a contribui la o societate mai armonioasă și mai bine pregătită pentru viitor.
Cu privire la acest eveniment, doamna Buta Maria-Georgiana, directorul Creșei Brașov, ne-a precizat următoarele:

,,Creșa Brașov a răspuns invitației de a participa la schimbul de experiență organizat de Creșa Bistrița, în perioada 29-31 iulie 2023, în cadrul proiectului de parteneriat educațional “Educația pentru valori”. Am avut bucuria să vizităm trei creșe din orașul Bistrița (Creșa nr. 4, Creșa nr. 6 și Creșa nr.1), fiind întâmpinate de un colectiv tânăr și implicat, care și-a pus amprenta într-un timp scurt asupra mediului educațional în beneficiul copiilor, sub coordonarea doamnei director Felican Tina, un manager profesionist și devotat.
Apreciem în mod deosebit importanța pe care domnul primar Ioan Turc o acordă educației timpurii, deschiderea și implicarea dânsului în ceea ce privește creșa și colaborarea interinstituțională. Ne-a încântat sufletul doamna Alina Oancea, cu atelierul de literație “Comunicare empatică cu cei mici”, un atelier care ne-a oferit “ALINAre cu poveste.” Mulțumim doamnei inspector pentru programe și proiecte, prof. dr. Macarie Doina și doamnei inspector școlar pentru management instituțional, prof. Marioara Bozga pentru calitatea workshop- ului susținut, pentru informațiile transmise și pentru deschiderea cu care am împărtășit această experiență.
Suntem recunoscători partenerilor de la Creșa Bistrița și pentru teambuidingul organizat la Colibița, într-un ambient de vis, pentru frumoasa găzduire și pentru minunata ocazie de a ne cunoaște mai bine și de a face un real schimb de idei și bune practici.
Am pus bazele unei frumoase colaborări între cele două orașe: Brașov și Bistrița.”

În completare, doamna Felican Leontina, directorul Creșei Bistrița, a declarat:

,,Sunt încântată că am avut parte de această experiență de învățare, alături de partenerii noștri, de la Cresa Brașov, în cadrul proiectului de parteneriat Educația pentru valori. Prin această inițiativă, am avut oportunitatea de a valorifica experiențe și idei inovatoare în domeniul educației, în special în ceea ce privește promovarea valorilor sociale, morale, etice, spirituale, care stau la baza formării personalității umane.
Sunt recunoscătoare persoanelor implicate în derularea acestui parteneriat: domnului primar Ioan Turc care a susținut, încă de la început, acest demers, domnului inspector școlar general Mircea Cristian Nicula, doamnei inspector școlar pentru educație timpurie Emiliana Chira, doamnei inspector școlar pentru proiecte educaţionale Doina Macarie și doamnei inspector școlar pentru management instituțional Marioara Felicia Bozga, pentru că au încurajat desfășurarea schimbului de bune practici între instituții, la nivel național.
Sunt convinsă că această experiență va avea un impact durabil în vederea îmbunătățirii practicilor de predare și a actului didactic, la nivel antepreșcolar.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here