Până la ora 13.00 au fost administrate 255 de vaccinuri, iar având în vedere că totalul de doze care au fost alocate pentru prima zi a campaniei de vaccinare Drive-Through din Bistrița este de 300 de vaccinuri, numărul acestora a fost suplimentat. Procesul de vaccinare va continua până la ora 20:00.

Până la finalul acestui weekend, între orele 8-20, se va desfășura campania de vaccinare direct din mașină. Campania are loc în parcarea B1 Retail Park din Bistrița, pentru imunizarea cu vaccinul Pfizer!

Printre persoanele cărora le-a fost administrat vaccinul se numără și un bărbat de 37 de ani de origine spaniolă. Bărbatul a fost încântat de faptul că se poate vaccina ,,la liber” în România, deoarece în Spania, țara sa natală, cea mai rapidă dată la care s-ar fi putut imuniza ar fi fost în luna noiembrie.

Rafael Muniz Giner, căsătorit cu o româncă, era într-o vizită la Bistrița și a aflat de campania de vaccinare drive-through, astfel că, a solicitat informații cu privire la posibilitatea de a se imuniza în oraș. În calitate de cetățean european, acesta a aflat că în baza pașaportului sau a actului de identitate european, acesta se poate imuniza.

,,Un bărbat(37 ani) de origine spaniolă, fără reședință în România, și-a exprimat dorința de a se vaccina la Bistrița, participând la campania Drive-Through, încântat de faptul că, fiind cetățean european, poate beneficia de imunizare la noi în țară, în condițiile în care, din spusele sale, în Spania cea mai apropiată data la care s-ar putea programa ar fi undeva în luna noiembrie-decembrie.”, a transmis IPBN.

Sursa foto: Instituția Prefectului Bistrița-Năsăud

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here