David Szabo
David Szabo

David Szabo, fiul fostului primar din comuna Șanț, Bistrița-Năsăud, ar putea fi cel mai tânăr primar din România, la aceste alegeri, după ce s-a decis să candideze la doar 25 de ani. Tânărul a luat această decizie după ce tatăl său a dezvoltat o complicație gravă din cauza infecției cu noul Coronavirus și a fost intubat timp de mai bine de două luni. Ioan Szabo, fostul primar al comunei Șanț, a fost dezintubat după 65 de zile, dar este în continuare la terapie intensivă, pentru recuperare.

Candidatura lui David Szabo a fost anunțată de către liderul PSD BN, Emil Radu Moldovan, în cadrul unei conferințe de presă. În Bistrița-Năsăud, PSD, ALDE, Pro România și UDMR au format o alianță pentru alegerile locale din 27 septermbrie din 2020, candidații la primării și Consiliul Judeețan fiind susținuți de către toate aceste partide.

„E o decizie recentă, de ieri, a alianței. În urma sondajului de opinie, a contat foarte mult pentru noi părerea cetățenilor, care, într-o proporție covârșitoare, de peste 50 la sută, ne-au cerut să continuăm cumva activitatea primarului Szabo, de care sunt mulțumiți 87 la sută și, în urma acestei verificări, am decis că băiatul primarului Szabo, David Szabo, un tânăr de 25 de ani, să fie candidatul alianței în comuna Șanț”, a declarat Emil Radu Moldovan.
Până recent, liderul PSD din Bistrița-Năsăud, Radu Moldovan, nu a luat în considerare o altă candidatură din partea PSD în comuna Șanț, deși este una dintre localitățile strategice din județ.

„La Șanț avem o situație delicată din alt punct de vedere, independent de noi, care sper să se finalizeze pozitiv. Cred că nu mai e un secret pentru nimeni: primarul Ioan Szabo are o situație delicată de sănătate și vom vedea cum evoluează lucrurile. Până nu vedem cum evoluează, lucrurile, eu nu particip la niciun fel de discuție politică. Vom vedea ce se va întâmpla acolo și ce vom face“, a declara Radu Moldovan în urmă cu o lună, în data de 7 iulie 2020.
După ce s-a luat decizia privind candidatura lui David Szabo, acesta a transmis un mesaj oamenilor din comună, care și-au exprimat, în număr mare, susținerea față de el.
„În cei opt ani în care v-a fost primar, niciodată nu și-a încheiat o cuvântare fără să spună:„Dumnezeu să îi binecuvinteze pe șănțeni“. Știu că mulți i-ați întors aceste binecuvântări și v-ați rugat pentru el în această perioadă lungă de suferință, iar eu și familia mea vă mulțumim pentru asta. Dumnezeu ne-a ascultat și astăzi am primit vestea că starea lui de sănătate s-a îmbunătățit, dar ne rugăm în continuare pentru recuperarea lui.
Primăria, casa și inima lui au fost mereu deschise pentru voi, șănțenii, care ați avut nevoie de sfatul sau ajutorul lui.
În semn de respect și prețuire pentru munca lui și a celor care au fost alături de el, pentru toate eforturile care s-au făcut și toate proiectele care s-au dus la îndeplinire în comuna Șanț, m-am simțit dator să duc mai departe faptele bune.
Sunt tânăr, dar mă bizui pe o echipă de încredere, din care cel mai important om rămâne tatăl meu.
Mi-am asumat candidatura la Primăria Șanț și sper să mă ridic la nivelul omeniei de care tatăl meu a dat dovadă tot timpul, dar și la nivelul așteptărilor celor care i-ați rămas alături și la bine și la rău.
În numele lui, vă mulțumesc tuturor celor care v-ați rugat pentru el și l-ați sprijinit în clipele grele. În curând, va putea să vă mulțumească personal!
Îi mulțumesc președintelui Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Emil Radu Moldovan pentru omenia, grija și rugăciunile acordate tatălui meu, pentru faptul că zilnic, timp de 65 de zile, s-a interesat de starea lui de sănătate și, până în ultima clipă, nu a luat în considerare ideea de a pune alt candidat la Primăria Șanț.
De asemenea, îi mulțumesc pentru încrederea pe care mi-a arătat-o – mă bucur să fac parte din echipa faptelor!“, a scris David Szabo pe pagina sa de facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here