Top 5 cele mai bune filme despre viața lui Iisus Hristos
Top 5 cele mai bune filme despre viața lui Iisus Hristos

Săptămâna Mare sau Săptămâna Patimilor-momentul cel mai prielnic pentru a afla cât mai multe despre viața Mântuitorului, prin vizionare a 5 cele mai bune filme despre viața lui Iisus Hristos

Despre viața acestuia s-au realizat zeci de filme, cât și piese de teatru, fiecare dintre acestea fiind unice, chiar dacă  nimic însă nu va putea cuprinde întregul adevăr despre destinul celui mai important personaj din lumea creștinismului. În privinţa filmelor, fiecare regizor a ales o anumită perioadă din viaţa lui Iisus sau o anumită temă pe care a dorit să o accentuez, iar pentru că este un subiect special, filmele religioase nu pot intra într-un clasament decât în funcţie de vânzări, vizionări sau premii obţinute.

1. Patimile lui Hristos

Patimile lui Hristos este un film regizat de Mel Gibson și tratează ultimele 12 ore din viața pământească a lui Iisus Hristos. Filmul începe în Grădina Ghetsimani, unde, retras pentru a se ruga, după Cina cea de Taină, Iisus rezistă ispitelor Satanei. Trădat de Iuda Iscarioteanul, Hristos este arestat și dus în cetatea Ierusalimului, unde preoții farisei Îl învinuiesc de blasfemie, acuzații care Îi vor aduce condamnarea la moarte.

În distribuție: Jim Caviezel (Iisus Hristos), Maia Morgenstern (Maica Domnului), Monica Bellucci (Maria Magdalena).

În timpul filmărilor asistentul lui Mel Gibson a fost lovit de fulger, de două ori, același lucru întâmplându-se cu actorul Jim Caviezel, cel care-l interpretează pe Hristos.

2. Iisus din Nazaret

Unul dintre cele mai cunoscute şi îndrăgite filme despre viaţa lui Iisus Christos este „Iisus din Nazaret”, mini-serialul de şase ore şi jumătate. Regizat de către Franco Zeffirelli şi cu un rol de excepţie realizat de către Robert Powell, filmul a apărut pentru prima dată în 1977.

Acesta va fi difuzat pe ProTV în 5 părți, începând de joi, 13 aprilie, pana duminica, prima zi de Paste.

3. Regele Regilor

Povestea lui Iisus Hristos, de la nașterea Sa în Bethleem până la crucificare și Înviere. Majoritatea evenimentelor descrise în Noul Testament apar în film, de la botezul făcut de Ioan Botezătorul, la miracole: vindecarea orbului, înmulțirea peștilor și a pâinilor etc.

Acesta începe cu invazia romană în anul 65 Î.H., încoronarea lui Irod Antipas, după ce acesta își ucide tatăl. Revolta condusă de Barabas și decapitarea lui Ioan ca preț plătit de Irod pentru dansul Salomeei apar, de asemenea, în film.

4. Evanghelia după Matei

Deşi Iisus din Nazaret al lui Zeffirelli este cel mai celebru film cu tematică biblică, Evanghelia după Matei al lui Pasolini este cel mai bun film despre Iisus, în viziunea criticii de specialitate. O tulburătoare docu-dramă alb-negru, un film circumscris în mod esenţial figurilor umane şi privirilor.

5. Evanghelia după Ioan

Este un film care tratează subiectul vieții lui Iisus Hristos așa cum este descrisă în Evanghelia după Ioan. Filmul prezintă exact evenimentele descrise fără să fie adăugate alte părți de poveste din alte evanghelii. Producția este regizată de Philip Saville și scrisă de John Goldsmith. În rolurile principale joacă actori ca Henry Ian Cusick, Daniel Kash și Christopher Plummer.

 

Pentru cei ce doresc sa vizioneze filmul la televizor, acesta va fi difuzat pe ProTV, după următorul program:

joi, 13 aprilie, începând cu ora 00:00 va fi difuzată Partea I a filmului;

vineri, 14 aprilie, începând cu ora 00:00 va fi difuzată Partea a II-a a filmului;

sâmbătă, 15 aprilie, începând cu ora 13:00, pana la 15:15 va fi difuzată Partea a III-a a filmului;

sâmbătă, 15 aprilie, începând cu ora 23:00 va fi difuzată Partea a IV-a a filmului, doar 45 de minute, pentru că la 23:45, postul va întrerupe emisia pentru Slujba de Înviere, ce va fi difuzată pe intervalul 23:45 – 00:15.

duminica, 16 aprilie, incepand cu ora 00:15 va fi difuzată Partea a V-a filmului.

 

Seria Iisus din Nazareth a mai fost difuzată de Pro TV, timp de nouă ani, în perioada 2007 – 2016. În 2017, drepturile pentru difuzare filmului au fost achiziţionate de Antena 1, care l-a şi difuzat în ultimii şase ani, până în 2022

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here